Aleksandar Vučić
Tanjug/Rade Prelić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Rade Prelić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je na konferenciji za novinare izjavio da je Srbija prinuđena da narednih dana čak izvozi gorivo u inostranstvo jer ima toliko rezervi da se moraju osloboditi rezervoari da bi industrija naftnih derivata mogla da nastavi da radi.

- Odgovorni za širenje panike, koji su danas raširili uzbunu o navodnoj nestašici goriva, što je izazvalo redove na pumpama širom Srbije, ići će u zatvor - rekao je Vučić.

Pumpa

Alo! Marko Metlaš

Pumpa, Foto: Alo! Marko Metlaš

Predsednik je savetovao ljude da ne čekaju u redovima već da sačekaju sutra i dođu kada bude manja gužva.

- Sada, odmah, slobodno izađite iz redova i dođite sutra da kupite gorivo - rekao je predsednik Srbije.

On je rekao je da je sada cena goriva značajno niska i da će na berzama nastaviti da pada.

- Sada će svi morati da objasne odakle im te dojave, kako i na koji nacicn su ih dobili - konstatovao je Vučič govoreći o svima koji su pričali o gorivu.

Ujedno je ukazao da je cena bakra na 45 i rekao da bi, da nam Kinezi nisu uzeli RTB Bor, sada morali da ga zatvorimo, jer bi imali dug od dve milijarde.

Istakao je da su za Srbiju mnogo važni, subota, nedelja, ponedeljak, zbog opreme koja stiže, ali i dani pred nama koliko ćemo novoobolelih imati.

- Molim ljude za disciplinu, da razumeju. Znam da ima onih koji nikada neće želeti da razumeju. Evo prihvatam svi krivicu, da sam najgori, da teram ljude u kuću, i da to Ana i ja radimo iz čistog hira, ali samo budite u kući - poručio je Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je, na pitanje da li se kosi sa odlukom vlade što je mnogo ljudi, mimo policijskog časa, na beogradskim izletištima, rekao da drže razmak bar 1,5 do dva metra.

- To je ono što sam naučio od lekara - kazao je on zamolivši sve prisutne na kraju konferencije za aplauz prisutnim i svim drugim lekarima, koji će ponoviti u 20 časova.