Penzije
Alo!/ Rajko Ristić
Penzije

Alo!/ Rajko Ristić

Penzije, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

On je rekao da ti penzioneri treba da se jave banci i izaberu kako će preuzeti penziju a zatim ovlaste lice od poverenja na forumularu koji se može preuzeti sa sajtova banaka ili ga svojeručno napisati na listu papira da im novac u banci podigne.

Vasić je rekao to punomoćje koje ostaje u banci mora da sadrži podatke o penzioneru, ovlašćenom licu, računu, iznosu koji se podiže, kontakt i da bude potpisano.

Od 31. marta počinje da važi moratorijum na isplate kredita u trajanju od 90 dana koji je uvela Narodna banka Srbije.

Koronavirus, infektivna klinika

Alo.rs/ Dejan Briza

Koronavirus, infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Vasić je rekao da i oni koji se opredele da nastave da plaćaju kredite u bilo kom momentu mogu da se jave banci da žele moratorijum, i dodao da moratorujum važi i za privredu i za građane, a pored kredita i za plate kartice i ostala zaduženja.

On je rekao da za period moratorijuma ni glavnica, ni kamate, ni zatezne kamate neće biti naplaćivane, a dozvoljeni minus će biti automatski produžavan.

Komentari (1)

Nikola

25.03.2020 14:41

Kako da podignem penziju. I'ma 65+ godina. Koga da kontaktiram ( tell. mejl ) da bi obavestio da moram da primim na kucno adresu. Sva dosadasna informiranost svodi se da moze sa ovlascenjem I'll bice vam dostavljeno na kucnu adresu javite se na kontakt telefon Kontakt telefon Niko da priozi za postansku stedionicu. Ono sta Sam nabavio nikako da se jave.