Voz, pruga, mašinovođa
Masanori Jošida
Voz, pruga, mašinovođa

Masanori Jošida

Foto: Masanori Jošida

- Za manje od godinu dana, kada budete išli do Novog Sada za 27-28 minuta, nećete moći da stignete da popijete ni tu kafiu ili čaj koji će besplatno da daju uz kartu - priča Vučić govoreći o novoj brzoj pruzi Beograd - Budimpešta, koja se u prvoj fazi gradi na deonici Beograd centar - Novi Sad.

Kako je kazao, cena karte biće nešto veća od 8 evra.

- Mislim da će karta koštati samo 1.000 dinara, to je 8 evra, nešto malo više od 8 evra, samo vas putarina košta 400 i nešto dinara, o gorivu neću da govorim - ističe Vučić.

Sledi nam nabavka i tri elektromotorna voza koji će moći da dostignu brzinu od 200 kilometara na sat, koliko je i projektovana brzina većeg dela pruge.

- Imaćete najlepši pogled, imaćete najudobniju vožnju i najbrže moguće ćete stići za takav novac najekskluzivnijim vozovima, imaćemo najlepše vozove u Evropi. Kupujemo švajcarske Štadlere i to dabldekere. Popnete se na sprat sa najlepšim pogledom kada dođete na kosinu u Čortanovcima, pa pogledate u Dunav - istakao je Vučić.

Brza pruga gradi se u dve deonice: Beograd - Stara Pazova, gde su angažovani kineski graditelji i Stara - Pazova - Novi Sad, koju gradi ruska kompanija.

Pročitajte:

Komentari (3)

MarijaM

27.02.2021 11:49

Povezanost Beograda i Novog Sada biće na najvišem nivou.

Reki

27.02.2021 13:45

Usluga je nadmašila očekivanja.

Mima

27.02.2021 14:56

Dva najveća grada u Srbiji biće dobro povezani i omogućie se brži promet putnika i turista.