evro, evri, novac
Alo!/ Dejan Briza
evro, evri, novac

Alo!/ Dejan Briza

Foto: Alo!/ Dejan Briza
Siniša Mali

Printscreen

Siniša Mali, Foto: Printscreen

- Na svakih pet dana ćemo isplaćivati one koji su se prijavili - rekli su i napomenuli da nema potrebe da se svi prijavljuju odjednom, jer za sve ima dovoljno vremena.

Ko sve ima pravo na 100 evra

Vremenska prognoza, šetnja

Tanjug

Foto: Tanjug

- Ovo je mera podrške jer želimo da unesemo jednu dozu optimizma, da pokažemo koliko je Srbija jaka, da svako dobije po oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo - rekli su iz ministarstva finansija prilikom predstavljanja ove mere podrške građanima.

Tekući ili namenski račun

Prijavljivanje je vrlo jednostavno i traje manje od minuta, a građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun, na koji će im biti uplaćeno 100 evra.

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun – ili da tu banku izabere sa spiska prilikom onlajn prijave, nakon čega će račun automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Sredstva sa namenskog računa se podižu u gotovini, a ukoliko je državljanin novac primio na svoj tekući račun, koji je prethodno već bio aktivan, njime može da raspolaže kao što to i inače čini.

Automatske poruke u kol-centru

Iz ministarstva je rečeno da će u kol-centru, koji počinje da radi od petka, postojati podrška ljudi, ali da se oni neće javljati na telefon, već će građani prilikom prijave izdiktirati svoje ime i podatke i ta poruka će biti snimljena. Opcija 2 će biti za razgovor sa operaterom, ako želite da vam potvrdi da li ste evidentirani, i opcija 3 ako imate reklamaciju.

 

Komentari (1)

Miloš

14.05.2020 19:57

Sta s ljudima koje istekle lične karte a imaju Pasosi Srpski gradjani