UDAR NA DŽEPOVE GRAĐANA Pretplata za RTS poskupljuje od 1. januara

Taksa će se i dalje naplaćivati kroz objedinjeni račun za struju

RTS
RTS, Foto: Alo/Vladimir Marković

Predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji je ušao u skupštinsku proceduru, propisano je da će se pretplata za RTS i RTV od 1. januara 2021.godine povećati sa dosadašnjih 255 dinara na 299 dinara.

Istim zakonskim predlogom predviđeno je da se do 31. decembra naredne godine RTS i RTV delimično finansiraju preko pretplate, a delimično iz budžeta države.

Taksa će se i dalje naplaćivati kroz objedinjeni račun za struju.

Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis ušao je u skupštinsku procedure 27. novembra.

Povezane vesti

 • Korisnik: Djoka
  30/11/2020 - 17:07
  I treba da poskupi. Hvala im za sve prenose fudbala. Plaćamo operatere za SK, NOVU S ,ARENE pa moźemo da pomognemo repriznu televiziju. Dakle Vlada podržava poskupljenje iako je blate na svakom koraku. Neka RTS individualno krene sa skremblovanjem programa pa ko voli da gleda reprize neka se pretplati.
 • Korisnik: galeb
  30/11/2020 - 16:48
  RTS treba na škroluje svoj kanal, pa ko hoće da ih gleda neka i plaća. Konkretno nemam nekoliko godina tv, sve koristim i gledam preko interneta, a naplaćuju mi naplatu preko računa za struju.Srbija je država sa sistemskom greškom.
 • Korisnik: Verica
  30/11/2020 - 14:23
  Stičem utisak da vlada Srbije najviše radi na tome kako će što više da opljačka narod. Ako ja plaćam kablovsku zašto se po drugi put naplaćuje taksa na tv. Donose se zakoni i u suprotnosti sa Ustavom i sa zdravim razumom. Dva puta plaćamo taksu na tv. Čista pljačka, a onda će čitava štampa da bruji o povećanju penzija za 5 posto. To što će sve drugo da poskupi za mnogo više od 5 posto nema veze.
 • Korisnik: Kiki77
  30/11/2020 - 14:03
  Rts bolje ugasiti nego placati preplatu nizasta.
 • Korisnik: tasa
  30/11/2020 - 13:53
  nije covek umro kakvo poskupljenje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi