Siniša Mali
Tanjug
Siniša Mali

Tanjug

Siniša Mali, Foto: Tanjug

Dobar odziv privrednika 

Na početku sastanka, ministar je istakao da je veoma zadovoljan odzivom privrednika, koji su se u proteklih nedelju dana u velikom broju prijavili za korišćenje olakšica iz Programa ekonomskih mera.

Siniša Mali

Alo!

Siniša Mali, Foto: Alo!

Sektorska podrška 

On je dodao da će se, nakon izvršenih provera, do 5. maja znati koja tačno preduzeća od prijavljenih imaju pravo na olakšice, nakon čega će odmah krenuti i isplata novčanog iznosa od oko 30.000 dinara na namenske račune poslodavaca, a koji su namenjeni zaposlenima.

Kada je reč o kreditima Fonda za razvoj, zaključno sa 21. aprilom, 52 privrednih subjekata je podnelo zahtev za kredit kod Fonda za razvoj, a traženi iznos kredita je 1,026,870,000 dinara. Na sastanku je rečeno da su, nakon jučerašnje sednice Upravnog odbora Fonda za razvoj, odobrena sredstva za 25 kredita u iznosu od 729,09 miliona dinara.

Na sastanku je bilo reči i o sektorskoj podršci koja bi se usmerila ka sektorima koje je epidemija virusa Kovid 19 posebno ugrozila, kao što su turizam, hotelijerstvo, putnički saobraćaj. Istaknuto je da je u tom smislu već doneta i prva u nizu mera, koja se odnosi na obezbeđivanje 400.000 turističkih vaučera za odmor u Srbiji, u iznosu od dve milijarde dinara. Zaključeno je da će se na sektorskoj podršci posebno raditi u narednom periodu.