Goran Vesić u Obrenovcu
Alo.rs
Goran Vesić u Obrenovcu

Alo.rs

Goran Vesić u Obrenovcu, Foto: Alo.rs

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je danas obišao radove u Stublinama, naveo je da je projekat vredan oko 70 miliona dinara, te da se gradi 12,3 km vodovodne mreže.

Vesić je najavio i projekat vredan 80 miliona dinara čija će realizacija početi sledeće godine, a koji će obezbediti da se pet obrenovačkih sela priključi na vodovod.

Naveo je i da je Obrenovac prva prigradska opština na teritoriji Beograda u kojoj će sledeće godine svi građani imati vodu.
''Rešavamo problem vodosnabdevanja za južni deo Beograda. Radimo regionalni vodovod Makiš-Mladenovac, koji će biti završen do 2023.godine, i rešićemo problem vodosnabdevanja južnh delova Grocke i odatle ka Sopotu i Mladenovcu'', rekao je Vesić novinarima posle obilaska radova.

On je naveo da je Grad Beograd izdvojio četiri miliona evra za projekte na teritoriji opštine Obrenovac dodajući da se trenutno rešava pitanje kanalizacije u naseljima Urovci i Krtinska u vrednosti od 125 miliona dinara.

Takođe, gradi se i vrtić u Belom Polju, vrednost radova je blizu 200 miliona dinara, a radi se i na revitalizaciji bunara što je posao vredan oko 85 miliona dinara i koji treba da obezbedi više vode na obrenovački vodovod.

Vesić je najavio da će se graditi i fabrika za preradu otpadnih voda u toj opštini, kao i da se radi fabrika sa tom namenom u Velikom Selu, a koja je, dodaje, najveća u Beogradu i pokriva 1,5 miliona ljudi.

Kako je rekao, završeno je projektovanje fabrike za preradu vode u Batajnici, a počinje projektovanje takve fabrike i u Ostružnici.

''Sledeći su Obrenovac i Vrčin i time će će se fabrikama za preradu voda pokriti čitav Beograd'', rekao je Vesić.

Ove godine biće usvojen plan generalne regulacije šinskih sistema, kazao je Vesić, dodajući da se deo tog plana odnosi na produženje trasa BG voza prema Obrenovcu, od železničke stanice u Zemunu i preko Surčina, aerodroma...

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković naveo je da će se radovima na izgradnji cevovoda u Stublinama omogućiti snabdevanje vodom i za sela Ljubinić, Dren, Orašac, delove Velikog Polja, a predsednik mesne zajednice Stubline Petar Petrović poručio da je danas veliki dan za to naselje i naglasio da priključak za vodu nikada nije bio jeftiniji i da je građanima samo treba da postave šaht.

Petrović je kazao da priključak košta 12.000 dinara i da može da se otplaćuje na 12 rata i pozvao građane da se prijavljuju navodeći da je legalizacija u toku.

Duž deonice Slovac-Ub-Stubline-Obrenovac biće postavljeno 5,5 km distributivnog cevovoda, a preostalih 6,8 km sekundarne mreže biće položeno u ulicama koje gravitiraju Valjevskog putu sve do centra Stublina.
Taj cevovod je nastavak distributivnog cevovoda u dužini od 4,2 km koji je Direkcija za građevinsko zemljsiste i izgradnju nedavno izgradila kroz naselja Zvečka i Veliko Polje.

JKP ''Vodovod i kanalizacija Obrenovac'' izvelo je ranije deo cevovoda u dužini od oko 500 metara.

PROČITAJTE JOŠ: