CARINA ŠVERC PARA
Carina
CARINA ŠVERC PARA

Carina

CARINA ŠVERC PARA, Foto: Carina

 

Neprijavljene funte su se tako našle čak i u vekni hleba, ali i u kesici čipsa, pakovanjima vlažnih maramica, kuhinjskih krpa, higijenskih uložaka, pampers pelena, pa i u deterdžentu za pranje veša.

Prekršaj je otkriven, kako su saopštili iz MUP-a, kada je sinoć oko 21 sat, na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izdvojen "audi" britanskih registarskih oznaka, kojim je ka Turskoj putovala četvoročlana porodica britanskih državljana - roditelji sa dvoje dece.

Pročitajte:

Upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, roditelji su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag i ukupno oko devet, 10.000 evra.

Ispostavilo se, međutim, da novca ima znatno više jer čim su carinici započeli kontrolu, najpre su u kesi sa hranom pronašli veknu hleba "nafilovanu“ svežnjevima novčanica.

Zatim su sakrivene funte pronađene i u kesici čipsa, kao i u originalnim pakovanjima pampers pelena, vlažnih maramica, higijenskih uložaka, deterdženta za pranje veša i među kuhinjskim krpama.

U prtljagu je otkriveno ukupno 101.705 funti, da bi potom i u torbici 46-godišnjeg vozača carinici pronašli još 6.650 evra.

Svakom članu porodice vraćen je iznos u protivvrednosti od 10.000 evra (ukupno 40.000 evra), dok je ostatak od 71.555 funti zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Preporučujemo: