Obrenovac
screenshoot/twitter
Obrenovac, Foto: screenshoot/twitter

 

Marko Đurđević iz Obrenovca i Katarina Popović iz Zemuna osuđeni su danas popodne u Osnovnom sudu u Obrenovcu na zatvorske kazne jer su u decembru prošle godine zaklali psa i sve to snimili kamerom i preko društvene mreže Fejsbuk uživo preneli ritual klanja nesrećne životinje.

Sud je Marka Đurđevića tako osudio na devet meseci zatvora, a Katarinu Popović iz Zemuna na sedam meseci. Posle izricanja presude oboje su odmah upućeni na izdržavanje zatvorske kazne.

PROČITAJTE JOŠ

 

Potsetimo, krajem decembra prošle godine u javnost je isplivao video snimak na kome se vidi dvoje ljudi , članova sekte " Kefo zote", koji krvnički ubijaju nedužnog psa u Obrenovcu. Na sminku koji je objavljen vidi se kako mladić sa kapuljačom na glavi najpre zadobija poverenje psa, češkajući ga i tiho mu pevajući reči "kefo zote". Već sledećeg trena on jadnu životinju navodi da legne, zabija joj nož u telo i tu ga drži, dok kuče najstrašnije zavija od bola.

Mladić tu ne staje, pa mu stopalom pritiska njušku, ne prestajući da pevuši, kao neku užasnu uspavanku, iste dve reči. Dok mu pas krvari pod nogama, on menja melodiju kao u transu. Ne zaustavlja se čak ni kada pas zacvili poslednji put.

 

O misterioznoj sekti "Kefo zote", čije ime muškarac ponavlja kao mantru dok ubija nevinu životinju, se ne zna skoro ništa, a stručnjaci napominju da su najverovatnije u pitanju takozvani "samostalci".Članovi ove sekte imali su, navodno, i svoj sajt, ali je on ubrzo ugašen. Na njemu su bile i ilustracije sa njihovim simbolima. 

Komentari (2)

Sanja_Bgd_Bre

15.04.2019 14:57

Ovo je jako mala kazna,ali veliki pomak u postovanju zakona,kad je izivljavanje nad zivotinjama ucinjeno!

NesaLA

15.04.2019 15:03

Levijatan - jedina svetla tacka u Srbiji! Bravo, devojke i momci! Ujedinili ste sve, bilo da se zovemo Enes, Tibor ili Marko, u borbi za glas onih koji glas nemaju. Buhanac i Bihali, na ponos da ste roditeljima.