policijska traka policija mesto zločina ubistvo
Alo!/Dejan Briza
policijska traka policija mesto zločina ubistvo

Alo!/Dejan Briza

policijska traka policija mesto zločina ubistvo, Foto: Alo!/Dejan Briza

Nakon nalaza koje je zatražio nadležni tužilac, a kad Osnovno javno tužilaštvo dobije izveštaj, biće poznato i kada će dečak biti sahranjen, odnosno kada će telo biti predao porodici, ali i da li će se ispitati i odgovornost roditelja.

Nezapamćena tragedija dogodila se u petak ujutru, oko 9.30, na stazi koja se nalazi u okviru dvorišta kuće dečakove porodice.

- U jednom trenutku, traktor se nagnuo na stranu, a dečak se našao na zemlji. Tada je kabina traktora pala na njega - prepričavaju strašnu nesreću meštani Pridvorice.

U vreme tragedije, u kući i dvorištu bili su svi članovi porodice, majka, otac i dve mlađe sestre, ali dečaku nije bilo spasa. Ekipa Hitne pomoći koju su roditelji pozvali mogla je samo da konstatuje smrt dvanaestogodišnjaka.

Ubrzo su na mesto nesreće stigli su i policija i osnovni tužilac. Istražni organi, kako saznajemo, sačinili su izveštaj sa svim relevantnim podacima o okolnostima nesreće i predali ga osnovnom tužiocu.

- Shodno tome, tužilac će odlučiti kakve će korake dalje preduzeti. Pošto se radi o maloletnoj osobi od samo 12 godina koja je sama upravljala traktorom, najverovatnije da će biti istražena odgovornost roditelja - saznajemo u istrazi.

Meštani Pridvorice od petka su u neverici, svi odreda žale za dečakom.

- To je divna porodica, vredna, a taj mali bio je dete za primer. Njegovi roditelji se bave poljoprivredom, pa u takvim domaćinstvima deca često sama voze traktor, mada je to rizično - pričaju meštani, dodajući da verovatno niko od ukućana nije ni pomislio da će doći do bilo kakve nesreće.

Kvar ili brza vožnja

Kako saznajemo, u daljem toku rasvetljavanja nesreće, trebalo bi da se ispita i sam čin prevrtanja traktora:

- Utvrdiće se da li je do toga došlo zbog eventualnog kvara ili zbog nestručne ili prebrze vožnje - kažu i istrazi.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Viktor Dimitrijev

27.09.2020 13:20

Tuga do neba :(