Arkanov telohranitelj ubijen posle intervjua kod Marića! Nosio kovčeg na sahrani Nikole Bojovića, a Džej pevao "Nedelju"
alo.rs
telohranitelj
telohranitelj, Foto: Printscreen

Pucnjava se dogodila u bašti kafića "Mariki" kada je nepoznati napadač maskiran fantomkom i naoružan automatskom puškom prišao stolu za kojim su sedeli Rakonjac, Novaković i Ristanović. Napadač se iznenada stvorio ispred njih i sasuo rafal iz automata, a zatim ekspresno zbrisao automobilom marke "alfa romeo" u kome ga je čekao saradnik.

Automobil sa kojim je napadač pobegao 20 minuta kasnije pronađen je zapaljen u Ulici Radovana Simića Cige 42 na Voždovcu. Očevici su rekli da su po zaustavljanju alfe videli dvojicu maskiranih mladića kako izlaze iz njega posle čega je usledila eksplozija.

Rakonjac je ranjen sa nekoliko hitaca, do kojih ga je jedan metak pogodio u vrat i on je prebačen na VMA gde je i preminuo 30 minuta posle prijema. U pucnjavi Novaković je ranjen hicima iz automatske puške u potkolenicu.

Rakonjac je kao član tzv. Arkanove grupe hapšen tokom policijske akcije “Sablja”. On je u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi imao čin pukovnika, a prema pisanju medija označen je kao osoba bliska Luki Bojoviću.

Nikola Bojović

Alo!/Rajko Ristić

Nikola Bojović, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Njegovo ime pominje se i u plavoj i u beloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije.

Zvanično, Rakonjac nikada nije osuđivan, a optužnica za neovlašćeno držanje pištolja druga je koja je podignuta protiv njega.

Ispovest

Rakonjac je krajem avgusta 2013. godine gostovao u emisiji "Goli život" pod nazivom "Arkan je živ" u kojoj otvoreno govorio o svom boravku na ratištima u Hrvatskoj, u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, prijateljstvu sa pokojnim Arkanom, i o danu kada je on ubijen.

Zbog brojnik kontroverzi koje je Rakonjac izgovorio u emisiji, mnogi sumnjaju da je ovaj intervju izazvao bes kod pripadnika kriminalnih klanova koji su kasnije izveli njegovu likvidaciju.

Džej Ramadanovski

Promo

Džej Ramadanovski, Foto: Promo

Rakonjac nosio kovčeg, Džej pevao "Nedelju"

Rade Rakonjac, Dragoslav Miloradović i Filip Korać zajedno su nosili kovčeg Nikole Bojovića, ubijenog 2013. godine u centru Beograda.

Nedavno preminuli Džej Ramadanovski je na Nikolinoj sahrani otpevao svoju pesmu "Nedelja", pošto je tako želeo Nikola.

- Ljudi, ovo je mnogo teško, ali ja to moram da uradim - rekao je Džej, koji je zatim jedva, u suzama, otpevao baladu.

Rakonjac čudom izbegao atentat u kom je stradao Arkan

- Ja sam se tog 9. januara venčao sa suprugom Marijom. Sedam dana pred smrt, Arkan je bio na svadbi sa Cecom. Supruga i ja smo se dogovorili da idemo u "Interkontinental" te subote kad je ubijen Željko. Da idemo na kolače, ja, Marija, moja prijateljica advokatica i njen suprug. Sada, tu nešto malo je kasnilo, ne znam zbog čega, da li je bio sneg, hladno. Kako smo mi krenuli prema "Interkontinentalu", pošto sam ja u blizini Partizanovog stadiona, preko Gazele, video sam Arkanov auto i onda sam rekao ovom: "Ne ulazi jer će sigurno biti i Manda tamo". Tako se dogodilo da odem u neki restoran i bude Manda tamo i onda sve bude plaćeno i onda sam se mnogo glupo osećao da ljudi ne pomisle da ja dođem tamo da bi mi bilo plaćeno, kolač ili ručak sa ženom, koja mi je trudna. I onda sam rekao: 'Ajmo u 'Hajat', nemoj tamo'. Došli smo u 'Hajat' i dobili smo meni da poručimo kolače i kafu, kad me je neko pozvao i rekao: 'Pucali su na Komandanta'. Ja sam bio sto metara od njega, stigao sam skoro prvi u Urgentni centar", pričao je Rakonjac 2013. godine u emisiji "Goli život".

Druženje sa Legijom

- Sa Legijom sam bio veliki prijatelj, ali posle rata smo se viđali, međutim, nismo se mnogo družili. Znao je da posle neke svoje avanture i pijanke dođe kod mene na kafu, malo bismo se ispričali i to je to. Legija je, prema mom mišljenju, bio razočaran u sve to, toliko da nije mogao više da kontroliše sebe, da je hteo na neki način svima da se suprotstavi. I državi i šefovima i narodu i čitavom svetu. To je bio period pred njegovo hapšenje, pred 'Sablju' - priča Rakonjac.

Arkan strepeo od Radeta Markovića

- Bio je kraj 1998, meni je slava Sveti Nikola, kao i Arkanu. Mi smo slavili slavu, bio mi je pokojni otac živ, pa smo slavili slavu dole kod mene u Brodarevu. Zove me Željko: 'Rašo, gde si'. Ja kažem gde sam, on kaže: 'Srećna slava' i zove me da dođem u Beograd. Sutradan sam došao u njegovu kuću, predveče je bilo, bili su tu Vojin i Nikola i Ceca, bila je Lidija. Rekao mi je tada da je Rade Marković postavljen za šefa Državne bezbednosti. Pitao me je šta radim i da li mogu da budem jedan period sa njim, da budem uz njega - priča Rakonjac.

Sa Bojovićem čuvao Arkanovu decu

- Bojović je pre mene bio u gardi, ali to nije bilo nikakvo upoznavanje. Zbližili smo se tek 1992, kad je Arkan odredio nas nekoliko, mene, njega, Rakca, Tajsona da mu čuvamo decu po smenama. Luka i ja smo bili sa blizancima jer su nas ta deca mnogo volela, Natalija nas je mnogo volela. Jedno tri-četiri meseca smo sve vreme bili zajedno sa decom i krenulo je naše prijateljstvo, bratstvo koje je iz dana u dan raslo. Luka je za mene bio najhrabriji gardista i najveći Srbin od svih nas u SDG. Malo kompleksniji i oprezniji od njega bio je Siniša Petrić Zenica i on je bio nešto neverovatno - rekao je Rakonjac.

Pročitajte još: