Tragedija u Pančevu
Privatna arhiva
Tragedija u Pančevu

Privatna arhiva

Tragedija u Pančevu, Foto: Privatna arhiva

Leonova baka je u veoma lošem stanju posle tragedije u kojoj je izgubila unuka, koga je ubila struja posle penjanja na vagon kako bi se fotografisao. Njegova majka Sanja otišla je da organizuje sinovljevu sahranu. Ne znaju kako će dalje bez njega, rekla je juče je za „Alo!“ žena koja se pojavila na vratima njihovog doma u Pančevu. Leon A. (12) poginuo je u nedelju kada ga je na krovu teretnog vagona na Železničkoj stanici Pančevo Varoš udarila struja od 25.000 volti.

Tuga se nadvila nad pančevačkim naseljem Kotež, gde je nesrećni dečak živeo sa majkom. Vrata njihovog doma su bila otvorena, a na vratima je stajala žena skrhana bolom. U njihovoj kući gori sveća, a žena je plačući ponavljala da se dogodila velika tragedija.

Tragedija u Pančevu

Privatna arhiva

Tragedija u Pančevu, Foto: Privatna arhiva

- Nema više našeg Leona. Samo je Leonova baka tu. Ona je u veoma lošem stanju otkad se desila tragedija, jedva diše. Leon je bio najbolje dete. Majka mu nije kod kuće, a sahrana će se obaviti danas na pančevačkom Novom groblju u 15 sati - rekla nam je žena na vratima kuće.

Ne penjite se na vagone

„Infrastruktura železnice“ izrazila je saučešće porodici nastradalog dečaka i apelovala da se poštuju upozorenja i da se niko ne penje na vagone. Kako se navodi, kroz kontaktnu mrežu prolazi struja napona od 25.000 volti, a da bi se nesreća dogodila nije neophodno da se dodirne žica kontaktne mreže, već je dovoljno samo da se uđe u strujni luk koji može biti udaljen i po nekoliko metara od kontaktne mreže. Zbog penjanja na vagone, od posledica strujnog udara iz kontaktne mreže godišnje na srpskim prugama nastradaju tri do četiri osobe, a najčešće je reč o mladima, navodi se u saopštenju.

Njihove komšije nemo su odmahivale glavom komentarišući da je Leon bio lepo vaspitano i dobro dete, ali malo živahan.

- Bio je dobro dete. Nestašan, kakav i treba da bude dečak. Živeo je sa majkom, a njegova baka stanuje u zgradi preko puta. Sad ne mogu da zamislim kako im je. Videla sam ih posle tragedije. Ne liče na sebe. Majka je otišla da organizuje sinovljevu sahranu i završi svu papirologiju. Uz nju su prijatelji porodice - rekla je jedna od njihovih komšinica.

Tragedija u Pančevu

Alo.rs

Tragedija u Pančevu, Foto: Alo.rs

O dečaku koji je bio sa Leonom u trenutku nesreće saznali smo da mu je loše i da se povukao u kuću. Njegovi drugovi su prepričali da je mališan potresen i da nije mogao da se od plača smiri.

Komšije su rekle da se majka Leonovog druga takođe mnoga potresla i da nije u stanju da priča.