Darko Šarić i Nebojša Jestrović
ALO!
Darko Šarić i Nebojša Jestrović

ALO!

Darko Šarić i Nebojša Jestrović, Foto: ALO!

- U spisima već tri godine postoje dokazi o tome da je Darko legalno od svojih fi rmi imao, samo na jednom računu, 27 miliona evra, ali su taj podatak negde čuvali! - izjavio je juče u Specijalnom sudu Nebojša Jestrović, kum Darka Šarića, koji se tereti za pranje para.

Pročitajte još:

 

 

Sudija Siniša Petrović je naredio da se veštače dokazi o tokovima novca Darka Šarića, kako bi se videlo da li je sve stekao legalno. Sud je takođe u veštačenje uvrstio i presudu kojom su Duško Šarić, mlađi brat Darka Šarića, i Jovica Lončar u Crnoj Gori oslobođeni optužbe za pranje para od droge. Usvojen je predlog odbrane da se odustane od neposrednog saslušanja biznismena Mileta Jerkovića, koji se ne odaziva na pozive suda, da se ne bi  odugovlačio postupak, koji traje već osam i po godina.

Prethodno je sudija Siniša Petrović rekao da je sud pokušao da uruči poziv Jerkoviću, ali da su pre 15 dana obavešteni od njegovog bratanca da se on nalazi na Floridi i da ne zna kada će se vratiti u Srbiju. Zbog toga su pročitane sve njegove ranije izjave. Sudiji se juče omaklo, pa je Jerkovića u nekoliko navrata nazvao svedokom saradnikom, što mu je zamerio advokat Dragan Plazinić, branilac optuženog advokata Radeta Štrpca.

 

 

- On je na volšeban način postao svedok, a bio je okrivljeni. Jerković je instaliran u ovaj proces. Njemu je data mogućnost da ne odgovara za osam krivičnih dela, a pobegao je u Ameriku pod zaštitom MUP-a, iako za njim postoji poternica. On nema zdravstvene probleme već se boji da dođe, kako ne bi bio uhapšen. Ta njegova uloga prikrivenog islednika je nedopustiva i zato njegov iskaz treba izdvojiti - rekao je advokat Plazinić. Suđenje će se nastaviti 15. novembra, do kada će veće odlučiti koji će dokazi biti upućeni na finansijsko veštačenje.

Očekuje se da će veštačenje potrajati, pa bi prvostepena presuda za ovaj proces mogla biti izrečena na proleće.