devojčice
Printscreen
devojčice

Printscreen

Foto: Printscreen

Sukob grupe devojčica u Novom Sadu umalo se nije tragično završio na raskrsnici Kisačke, Jovana Subotića i Ulice Vuka Karadžića, a posle obračuna uhapšena je N. V. (17). Njoj se na teret stavlja pokušaj ubistva i određen joj je pritvor.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim saznanjima iz istrage, svađa i fizički sukob izbili su između pet ili šest maloletnica, uzrasta između 15 i 17 godina, zbog navodnog duga.

Mediji su preneli da je N. V. navodno iz kuće u Bukovcu, gde živi jedna od kasnije napadnutih devojaka, ukrala 10.000 dinara, koja je sa drugaricama došla da uzme svoj novac.

Obračun, koji je najverovatnije započeo u kući osumnjičene N. V., u Ulici Vuka Karadžića, preneo se oko 20 sati na novosadske ulice. Intervenisala je i policija i uhapsila sedamnaestogodišnjakinju.

- Sumnja se da je posle svađe, u svom stanu čekićem udarila dve maloletnice, a zatim, kada su pokušale da pobegnu, na ulici jednu od njih kuhinjskim nožem ubola u gornji deo leđa, dok je drugu rasekla po ramenu - navedeno je u saopštenju iz Policijske uprave Novi Sad.

Čačak, policija

Rina

Foto: Rina

Obe povređene maloletnice su vozilom Hitne pomoći prevezene i medicinski zbrinute u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Kako je potvrdila doc. dr Jelena Antić, v. d. direktora te zdravstvene ustanove, zbog lakših povreda jedna od njih je zadržana u bolnici, dok je druga puštena na kućno lečenje.

- Devojčica rođena 2002. godine hospitalizovana je na odeljenju i dobrog je opšteg stanja. Ona ima lake telesne povrede i pratimo njeno zdravstveno stanje. Drugoj je ukazana pomoć i puštena je na kućno lečenje - navela je dr Antić.

Prema tvrdnjama očevidaca, jedan mladić je oko 20 časova ušao u prodavnicu i zamolio da neko od prisutnih pozove policiju jer je, kako je tvrdio, grupa devojaka napala njegovu devojku.

O događaju je obavešten Centar za socijalni rad u Novom Sadu, pošto je reč o maloletnim osobama.

Preporučujemo:

Komentari (1)

id

08.08.2020 12:54

ne opravdavam nasilje, ali su one dosle nju da reketiraju u njenoj kuci!!!! ako je ona zaista ukrala novac onda se pozove policija i prijavi slucaj, one vec u tim godinama se skupljaju u grupi pa na vrata!!! pa da nije ona njih napala, gledali bi slucaj batinjanje jednog deteta!!! pa sta su mislila da ce uraditi?! opet kazem, ne podrzavam nasilje ali se treba saslusati i druga strana...dozivela sam slicno, na pravdi Boga optuzena, prebijena, platila ono sto nikad uzela nisam...