Obren Zirojević
facebook
Obren Zirojević

facebook

Obren Zirojević, Foto: facebook

- Drugostepeni sud, koji će u ponedeljak razmatrati žalbe na presudu, ne može da vrati na novo suđenje Višem sudu u Beogradu, već mora da donese konačnu odluku. On kaznu može da poveća, smanji, ili sam otvori glavni pretres pre donošenja odluke - objašnjava sagovornik Kurira.

U kaznu na koju konačno bude osuđen, Zirojeviću se računati i vreme koje je proveo u pritvoru od 2015. godine.

- Prema optužnici, optuženi se teretio za teško ubistvo na surov način iz koristoljublja i zbog toga je prvo bio osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora. Medutim, sud na osnovu veštačenjem izvedenih dokaza nije utvrdio da je reč o svirepom, niti ubistvu iz koristoljublja, pa je osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina za takozvano obično ubistvo - pojašnjava naš sagovornik.

- Butine je spakovao u PVC džak, pa u platneni džak, a isto je uradio i sa trupom i rukama, koje je zatim Mašulovićevim "audijem" odvezao u Mašulovićevu garažu u Mirijevu i auto tu ostavio - navodi se u presudi. Posle hapšenja, u Zirojevićevom stanu, policija je zatekla natkolenice ubijenog Mašulovića, kao i krvavu odeću u kojoj je Zirojević bio kada je ubio komšiju. Na suđenju, Zirojević je priznao zločin, tvrdeći da ga je Mašulović pritiskao da mu vrati oko 3000 evra.

- Proganjao me danima da mu dam novac od tog džipa koji sam prodao. Na kraju sam mu rekao, dođi, spremio sam ti pare. I odmah sam ga ubio - rekao je on na suđenju.

Komentari (1)

Vladimir

13.06.2020 09:19

Pa stvarno, kakvo djubre od čoveka. Zamislite, traži da mu dužnik vrati pozajmljene pare. Umesto da još sa 3000€ počasti čoveka što je prodao džip. A on bezobrazan pa traži pare nazad. Ne znam u koji predmet je sudija gledao kada nije video teško ubistvo iz koristoljublja. Ili je sudija gledao u svoje koristoljublje? Sad su onih nevraćenih 3000€ dobro došli.