Violeta Skorobać Ašanin
Privatna arhiva
Violeta Skorobać Ašanin

Privatna arhiva

Violeta Skorobać Ašanin, Foto: Privatna arhiva

Violeta Skorobać Ašanin (50), doktorka plastične hirurgije koja je 14. juna nađena mrtva u svom stanu, verovatno nije digla ruku na sebe, smatraju poznati srpski kriminolozi i stručnjaci. Oni navode da su takva samoubistva retka i da je veoma čudno što se doktorka ubila nožem, a ne na primer žiletom.

Dobrivoje Radovanović kaže je pevačica ubijena iz ljubomore

Tanjug, Zoran Žestić

Meni to liči na slučaj ubistva, ali se mora isključiti slučaj samoubistva, Dobrivoje Radovanović, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

On napominje i da ova situacija podseća na slučaj ubijene novinarke Dade Vujasinović, za koju je veštačenjem utvrđeno da se ubila sa dva hica iz puške.

Poznati psihijatar i sudski veštak Jovan Marić takođe sumnja u verziju po kojoj se radi o samoubistvu doktorke.

Jovan Marić

ALO foto Dejan Briza

Njeno samoubistvo je veoma čudno, psihijatar i sudski veštak Jovan Marić, Foto: Dejan Briza/ALO

On ističe da veštaci sudske medicine tačno mogu da utvrde o čemu se radi.

- Na osnovu sečiva i rane, jasno mogu da se utvrde pokreti i ustanovi da li je to učinila sama ili je to uradilo neko drugo lice. Zbog priča da je patila od depresije moraju se detaljno ispitati članovi porodice, prijatelji, kolege, poznanici… Neretko članovi porodice imaju osećanje krivice da su preduzeli sve, ali ipak nedovoljno. Članovi porodice su možda uočili neke promene, neku promenu ponašanja kod nje, ali to nisu ozbiljno shvatili. Ako je nekom pričala: „Težak je život, mučim se, baš mi se ne živi“, sve su to rečenice koje mi u psihijatriji zovemo „apel fenomen“. Na taj način pacijent na neki način signalizira da je u teškom psihičkom stanju - naglašava iskusni psihijatar.

On ima samo reči hvale za doktorku Violetu.

- Bila je divna osoba, odmerena. Uvek je razgovarala sa pacijentima. Pitala bi ih zašto žele estetsku operaciju, šta su motivi. Nije razmišljala u stilu „šta me briga, platiće mi, zaradiću“. Nikad nije pristajala na neke čudne zahteve. Poslednjih pet-šest godina nisam bio u kontaktu sa njom, ali me je sve ovo zateklo - kaže profesor Marić.

Povezane teme:

 

Komentari (2)

Šiki

21.06.2020 06:11

Kod Dr. Violete je sve u opticaju, sem samoubistva. Ne vredajte inteligenciju ovog naroda.Takav tip uspešne, izvanredne žene ,izuzetnog stručnjaka, sa najkvaietnijim obrazovanjem, jednom rečju jakom, dostojanstvenom i ponosnom ženom koja je sebe dala profesiji. Nema šta da klikne u glavi, izgleda da je drugima kliknulo da ona nestane.Mnogo kontradisktornosti tu ima???

Sara

21.06.2020 10:20

Neverovatno je da se odmah piše o samoubistvu kada i uz to malo "poznatih" detalja zdrav razum nalaže da to ne može biti. Zašto su odjednom svi ućutali?