Violeta Ašanin
Privatna arhiva
Violeta Ašanin

Privatna arhiva

Violeta Ašanin, Foto: Privatna arhiva

Violeta Skorobać Ašanin (50), doktorka estetske hirurgije, nije imala snage da se sama ubije jer je imala ugrađene silikone, koje je mogao da probode samo izuzetno jak muškarac, tvrdi za „Alo!” Božidar Boža Spasić, privatni detektiv i bivši visoki funkcioner Državne bezbednosti.

On kaže da je misteriozan drugi ubod noža, koji je doktorka navodno sama sebi nanela.

- Možete da zamislite šta znači probiti taj silikon nožem! To ženska ruka teško može da uradi jer je za to potrebna velika snaga. Postavlja se pitanje kako bi sama mogla da se probode. Pitanje je da li bi to mogla da uradi ako nema silikone, a pogotovo sa implantatima, koji daju fantastičnu zaštitu. To je detalj koji će u istrazi morati da se razreši. Mnogo je nepoznanica vezano za njenu smrt. Ono što posebno zbunjuje nas koji se bavimo kriminologijom jesu ta dva navodna uboda nožem i izjava nepoznatog izvora da je doktorka krišom odnela nož u kupatilo. Postavlja se pitanje zašto je to uradila krišom?! I zašto je niko nije sprečio? - ističe Spasić za „Alo!”.

Povezane teme:

On smatra da je smrt doktorke Violete ritualna.

- Ona je morala tačno da zna gde da se ubode. Ako je uopšte bilo drugog uboda, to je nešto što čak ni hirurzi njenog kalibra ne bi bili u stanju sami da izvedu. Ovaj slučaj poprima razmere jedne velike misterije. Ovo me podseća na neko ritualno ubistvo jer je izbodena u grudi, koje je najčešće operisala ženama! To ima neko obeležje koje treba ispitati - upozorava bivši operativac Državne bezbednosti.

Božidar Spasić

Dušan Milenković

Slično je slučaju novinarke Dade Vujasinović, Božidar Spasić, Foto: Dušan Milenković

Spasić kaže da će biti teško objasniti kako je dr Violeta dvaput probola srce, baš kao što je ostala misterija kako je Dada Vujasinović navodno dvaput pucala u sebe iz puške.

- Dr Violeta je bila izvrstan plastični hirurg. Upoznao sam je 2000. godine kada se uključivala u taj veliki biznis i kada je pokrenula svoju ordinaciju na Vračaru. Imala je raširen posao i fantastičnu zaradu. Tada se razvodila i angažovala me je da dođem do određenih podataka. Bila je veoma, veoma nesrećna zbog toga, ali je od imovine htela da izvuče onaj deo koji joj je pripadao - otkriva naš sagovornik i dodaje da je bila široke ruke.

Bila je bogata, nije se ubila zbog finansija

Spasić smatra da se doktorka nije ubila zbog finansijskih problema, koji su nastali zbog koronavirusa.

- Po tome bi pola Srbije trebalo da se ubije! Ona je živela u luksuzu. Njen prvi stan je izgledao kao da živite u dva dela grada. U prvom je bilo šest-sedam televizora, koji su bili uključeni 24 sata. Kada sam je pitao zbog čega non-stop rade, rekla mi je da njen suprug misli da time odvraća nekog ko hoće da uđe u stan. Bili su u nekom strahu jer su posedovali veliko bogatstvo - ističe on.

- Imala je puno para i živela je u luksuzu. Sa prvim suprugom imala je stan, u jednom potkrovlju na Dorćolu, od 600 kvadrata! Odvela me je da vidim taj stan i moram da kažem da takav luksuz nisam video ni u holivudskim filmovima! Imala je đakuzi u tom potkrovlju, a iznad su bili crepovi od stakla. Rekla mi je da se kupa noću, govoreći: „Zamislite, gospodine Božo, ja se kupam na mesečini”. Uživala je, bila je prelepa. Ona je u to vreme bila srpska Džulija Roberts, najlepša žena Beograda. Izgledala je kao boginja! - tvrdi naš sagovornik.

Spasić dodaje da je u doktorkinoj klinici prvi put video silikone.

- Kada sam bio u njenoj ordinaciji, u jednoj vitrini su stajali silikoni. Ona i suprug su imali zajedničku firmu i silikone su uvozili iz Kanade. Imali su apsolutni monopol na uvoz silikona i prodavali su ih klinikama širom regiona. Zato je mogla da ide na specijalizacije, putovanja. Bila je žena koja je znala svoj posao. Vodila je brojne bitke, ali je nažalost izgubila rat. S kim je bila u ratu, to će morati istraga da ustanovi. Ako se ne reši, ostaće misterija kao kod Dade Vujasinović - naglašava detektiv.

Operativac naglašava da ovakve misterije zahtevaju dobru istragu.

- Doktorku Violetu su obožavali muškarci. Ona je pored sebe imala svog muža, lepog čoveka, ali takve žene uvek opsedaju udvarači. Iz tih razloga, mislim da ima tu mnogo nepoznanica koje treba objasniti tokom istrage - zaključuje Spasić.

Pročitajte još:

 

Komentari (21)

Žena

22.06.2020 22:29

Sve govori da je ubistvo. Kako je moguće da isčupa nož nakon svega i da ga baci pored tela....Veliki je tu protok novca bio... sklonili su je ... to će istraga dokazati...pa onda 5 advokata kao Marjanovići razne teorije zavere.....Jaka, prelepa, bogata ,uspešna i nadrosečno inteligentna žena to nikada sebi ne bi uradila... Kakve depresije, otvorene,skrivene itd. to nema blage veze. Ona je bila ŽENA ZMAJ....

dejan

22.06.2020 22:43

- Ako su joj u grudima stvarno bili silikonski implanti, onda je tačno što ovaj ex DB-ovac kaže - jako ih je teško probiti običnim kuhinjskim nožem. - Meni ovo, posle uvlačenja silikona u priču, sada ne liči ni na kakvo "ritualno" ubistvo - pre može da bude osveta neke pacijentkinje ili njenog partnera zbog loše uradjene operacije grudi.

MM

23.06.2020 12:18

@dejan - Zenu sam znala, nije imala nikada implante u grudima, ovo je cista glupost. A ona nikada nije imala "lose uradjenje operacije", bila je perfekcionista i sjajan hirurg.

Viktor

26.06.2020 22:53

@dejan - Da imala je implatante....kako samoubisto... Izržavala je sve,jer je samo ona radila....Svom sinu koi je bio njen ponos to nikada ne bi učinila, bii su vrlo vezani. Muž je bio sam u stanu sa njomtada, pa je naknadno ozvao sinakoji ima oseban stan u istoj zgradi, pa tek onda razvalili vrata.... Nož nadjen pored leša...Boža je u pravu, makakko to vi tumnačili.....

beba

22.06.2020 23:15

Na ovoj slici nema ni trideset godina

Ema

23.06.2020 18:39

@beba - Jeste stavila je botoks jos pre tridesete, sta ti je bre...

SebastianaKurtz

23.06.2020 04:16

Ovaj udbaš lupa gluposti

Marina

23.06.2020 13:23

@SebastianaKurtz - Sad udbaš lupa gluposti ? Ma nemojte ! Tako ste sigurni da on lupa ? Pa kažite, koja bi se to majka ubila kad zna da treba da izdržava sina dok ne doktorira, barem toliko. Ni najbolesnija. I kakav ljubavnik, hajte molim Vas. Malo pretresti račune u bolnici, mada je i to teško kad je najčešće plaćanje kešom na ruke, pa porazmisliti šta radi muž dok doktorka ima pune ruke posla, a on na kraju zavodi red i preuzima finansije. Preispitati da nije reč o kockarskim dugovima.

Nedim

23.06.2020 07:12

Ako je bila vrhunski specijalista estetske hirurgije anatomiju grudnog koša morala je besprekorno da zna!Ko zna možda će istraga pokazati da je to bio i neki dogovor sa mužem.Evo malo da se nasmejete:Dolazi student da polaže ispit i kaže:Srce je jedan organ koji kuca "tike-take" a profesor će:ne kolega nego"take -tike" i evo 5 pa vidimo se na jesen.

Dr

23.06.2020 07:51

Konacno da neko progovori. U svim drustvima se prica da je zena ubijena. Istragu treba bazirati ko je imao udeo u vlasnistvu bolnice, ko je uzimao I koristio ogromne pare nenamenski, ko se provodio, itd? Zena je zaradjivala svaki dan ogromne pare, neko je imao interes da sve to nasledi.

Petra

24.06.2020 21:43

@Dr - Ne samo udeo , od proslog septembra ili oktobra preuzeo je sve ........

SBJ

23.06.2020 08:55

Prvo, nije bila posebno lepa, nakon mnogo intervencija na licu imala je silikonsko botoksiran izraz lica sa prepumpanim usnama.Odustala sam od intervencije na njenoj klinici instinktivno, jer je bila arogantna i imala je čudne komentare...Drugo, bila je jedan od najvećih plastičara , prebogata, iskusna, a udala se za čoveka bez zanimanja, koji je i objavio da se samoubila i to je tek tako prihvaćeno?Pokoj joj duši...

MM

23.06.2020 12:13

@SBJ - Njen suprug Dragan ima zanimanje, covek je zavrsio FDU.

Nina

23.06.2020 16:28

@SBJ - Covek je rekao 2000 je sreo i da je tada bila prelepa.Molim vas citajte malo!

lea

23.06.2020 09:49

Ja ne verujem da se Dr.sama ubila! Kako je moguce ubosti nozem svoje telo kao da je papirna kesa i jos jednom ponoviti na istom mestu da vrh noza dospe do cilja.???? Kad nehotice posecemo prst u kuhinji, ispadne noz jer tu nema vise konzentracije! Opasna istina se krije! Bar da nisu iznosili takve detalje kako se sama ubila...to ''sama'' zvuci nenormalno! ovo ima da se vuce kao sa Marjanovicima!!! Dveju divnih zena nema....te nema! Iskreno mi je zao!

Petra

24.06.2020 21:39

@lea - Prvo odakle vam ovo "na istom mestu"? A drugo : lako je probosti, preklati , ubosti ili poseci sebe vise puta - potrebno je jedino da budete u odredjenom psihickom stanju . Da ste zdravstveni radnik znali bi to . E sad da li je Maca (dr Violeta) bila u takvom stanju ili joj je neko pomogao - to je drugo pitanje .....posto sh u stanu bili samo ona i Dragan (suprug) koji je prvo zvao njenog sina pa su onda zajedno razvalili vrata - to je meni cudnije

M

25.06.2020 12:18

@lea - Ocigledno nemate nikakvo profesionalno iskustvo sa osobama kod kojih se je zelja za suicidom toliko jaka da su zaista u stanju sebe da ubodu u grudni kos. I bilo kakve insinuacije da je eventualno suprug pocinilac nisu na mestu i krajnje su uvredljive i bolne za porodicu koja tuguje. Malo ljudskosti, moze?

bgd

23.06.2020 09:55

Zasto je odnela noz u kupatilo i ubila se KRISOM??? Nego kako ce da se ubije, pred muzem i detetom? Vecina ljudi se i ubije kad su sami. Kakav idiot! Zene inace imaju snage, video bi ovaj matorac mene da sretne...

Cvecka

23.06.2020 10:29

Sta pricas covece? Pa muz je bio u stanu, nije ona bila sama pa je mogao neko da udje!

Dobi

23.06.2020 13:59

Cim se u ubistvo umesa ova nakarada od coveka,unapred se moze zakljuciti da pocinioc nikad nece ni biti pronadjen kao u slucaju Jelene Marjanovic, Spasic je cistac tragova koji radi za mutne likove.

Božo leči se...

23.06.2020 16:05

Bozo, kad imas vremena procitaj nesto novo , iz psihijatrije , anatomije, o silikonima, nije teorija zavere jedini uzrok tuznih ljudski sudbina. I sram te bilo, da sada iznosis detalje iz njenog zivota.