Dejan i Dušanka
Facebook
Dejan i Dušanka

Facebook

Dejan i Dušanka, Foto: Facebook

Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog izbo je nasmrt bivšu devojku Dušanku Jocović (25), takođe crnogorsku državljanku, u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića nakon svađe u ulazu u zgradu.

Prema nezvaničnim informacijama, Dejan je nešto pre 16 sati nesrećnu devojku sačekao ispred zgrade u parkiranim kolima, a potom nasrnuo na nju.

- Očevici su ispričali da se Dušanka vraćala u iznajmljeni stan u zgradi, noseći kesu mandarina, a da je mladić sedeo u parkiranim kolima kotorskih registracija. Kada je ona naišla, on je izleteo iz auta, počeo da se svađa sa njom i da je tuče. U jednom momentu pomahnitali mladić je izvukao nož i devojku krvnički ubadao u dušnik i grudi, bacio je jaknu, a potom seo u kola i pobegao - priča izvor iz istrage i napominje da je potraga za osumnjičenim u toku.

Dejan i Dušanka

Facebook

Dejan i Dušanka, Foto: Facebook

- Motiv svirepog ubistva najverovatnije je patološka ljubomora jer se Dejan nije mirio sa raskidom dugogodišnje veze. Prolaznici su zatekli devojku kako leži na betonu, a iz usta joj je išla krv. Odmah su pozvali Hitnu pomoć - dodao je izvor.

Nesrećna Dušanka, uprkos svim naporima lekara, preminula je u sanitetu na putu do Urgentnog centra.

Devojka i mladić su poreklom iz Herceg Novog, a ona je studirala u Srbiji.

- Dušanka je bila divna devojka, fina, vaspitana, odbojkašica, dok je Dejan odranije poznat policiji po raznim krivičnim delima - kazao je izvor i dodao:

- Ona je igrala odbojku na pesku i bila veoma uspešna u tom sportu, pa je čak i osvajala medalje - navodi naš sagovornik. Dejan Dabović uhapšen je samo dva sata nakon zločina. On je, nezvanično saznajemo, zatečen sa putnom torbom na jednim parkingu u Novom Sadu. Ubica se presvukao i imao je nameru da se vrati u Crnu Goru, kao da ništa nije uradio.

- On inače živi u Herceg Novom, a 23. decembra prešao je našu granicu. Iznajmio je sobu u jednom novosadskom hostelu, u nameri da se pomiri sa ubijenom. ali ona to nije želela - kaže izvor.

Bizarna poruka

Treba daviti devojke

U vreme ljubavi, Dušanka i Dejan su razmenjivali brojne ljubavne poruke na društvenim mrežama, pa se ispod gotovo svih njenih fotografija mogu naći srca i poljupci koje joj je slao. Međutim, na fotografiji na kojoj je on potapa u bazen, na komentar da će udaviti devojku, Dejan je odgovorio: „To tako treba.“