Mika Aleksić
Alo/ Ilustracija
Mika Aleksić

Alo/ Ilustracija

Foto: Alo/ Ilustracija

Do sada je saslušano pet svedoka - tri u četvrtak, dva juče, a očekuje se da će dva preostala biti saslušana u ponedeljak.

Najava Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića da će odbrana imati više stotina svedoka pokazala se netačnom.

"Odbrana je predložila sedam svedoka. Reč je o četiri bivša polaznika ili polaznice Mikine škole, dve majke polaznika i o logopedu"; kaže izvor.

Kod spomenutog logopeda Miroslav Aleksić i njegova supruga Biljana Mašić slali su učenike škole koji su imali problem s izgovorom i dikcijom. Takođe, reč je o osobi koja je angažovana na Fakultetu dramskih umetnosti, ali sagovornik nije znao da kaže o kakvom aranžmanu je reč.

Budući da nema mnogo svedoka odbrane, očekuje se da svi oni budu saslušani već do ponedeljka.

Psihološko veštačenje devojaka takođe je završeno ove nedelje, pa ako sve bude išlo po planu, očekuje se da za najkasnije nekoliko meseci bude podignuta optužnica.

Najkasniji rok do kada tužilaštvo treba da podigne optužnicu je 17. jul, kada ističe tačno šest meseci od Aleksićevog hapšenja.

"Sudeći po tempu po kojem tužilaštvo sprovodi istragu, očekuje se da se ona okonča i pre jula", dodaje sagovornik.

Inače, Aleksić se tereti za ukuno 19 krivičnih dela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno deset oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna.

Ostale devojke je napadao, kako se sumnja, i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Podsetimo, Miroslav Mika Aleksić uhapšen je sredinom januara nakon što ga je pet devojaka koje su pohađale časove glume u njegovoj školi prijavilo za silovanje i seksualno zlostavljanje. Na dan njegovog hapšenja u je objavljena ispovest hrabre glumice Milene Radulović koja je prvi put javno ispričala da ju je Aleksić silovao nekoliko puta. Prvi put bilo je kada je imala samo 17 godina!

Aleksić je nakon privođenja više puta sproveden kod tužioca. Prvi put u januaru ove godine, kada je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi. Aleksić je zatim ponovo saslušan u tužilaštvu, a po prijavama još pet devojaka koje su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje.

Inače, pored 10 devojaka koje su u krivičnoj prijavi označene kao žrtve Aleksićevog seksualnog zlostavljanja, u Tužilaštvu je u svojstvu svedoka saslušano još najmanje šest devojaka koje su govorile o zlodelima koja je činio Aleksić.

"One su kao svedoci ispričale kroz šta su prošle i šta im je Aleksić radio, što će čitavu sliku o seksualnom zlostavljanju učenica učiniti potpunijom", rekao je ranije izvor.

Pročitajte još:

Komentari (1)

One treba..

07.03.2021 10:44

nekako da dokažu da su silovane pre osam godina, njima treba stotine svedoka...