Zlostavljanje, silovanje, nasilje
Shutterstock
Zlostavljanje, silovanje, nasilje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Protiv muškarca Z. S. (57) iz jednog sela u okolini Požarevca pokrenuta je istraga zbog sumnje da je seksualno zlostavljao devojku koja ima smetnje u razvoju!

Kako saznajemo, porodica žrtve je prošle nedelje policiji prijavila Z. S., posle čega su mu stavljene lisice, a iako se najpre sumnjalo da je silovao žrtvu, utvrđeno je da silovanja nije bilo, pa se tereti za krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Rekla majci

- Nezapamćeno zlostavljanje desilo se još početkom avgusta, ali je nesrećna devojka ćutala do prošle nedelje, kada je ukućanima nekako uspela da objasni šta joj se dogodilo. Ona je počela čudno da se ponaša, bila je uznemirena i zabrinuta. To je primetila majka, pa ju je neprestano zapitkivala šta joj se desilo. Na kraju, devojka je nekako uspela ispriča da ju je osumnjičeni namamio i da se iživljavao nad njom - kaže izvor.

On dodaje da je Z. S. neko vreme živeo u selu i da je nadničio.

- Obavljao je razne poslove u domaćinstvima meštana. Na dan kada je napastvovao devojku, bio je u njenom dvorištu da farba ogradu. U jednom trenutku ukućani su izašli, a on je to iskoristio i nasrnuo na devojku. Namamio ju je u sobu i rekao joj „da će da joj pokaže nešto što nikada nije videla u životu“ - kaže izvor i nastavlja:

- Žrtva je prihvatila predlog nesvesna situacije, jer je zbog svog mentalnog stanja na nivou deteta.

Pripala joj muka

Kako dalje objašnjava naš sagovornik, pošto su ušli u sobu, osumnjičeni je skinuo svoje pantalone i donji veš.

- Isto je učinio i njoj. Na sve moguće načine je pokušavao da je ubedi da imaju oralni seks, tj. da ona njega zadovoljava. Pitao ju je da li je ovako nešto viđala ranije, na šta je devojka rekla da nije. Kada je postao previše agresivan u nasrtajima, žrtva mu je rekla da joj je muka. Manijak je tada odustao od prvobitne namere, ali je žrtvu dodirivao po telu - kaže izvor i dodaje da je nakon zlostavljanja izašao iz sobe i nastavio da farba ogradu.

Napastvovana devojka je skoro mesec dana ćutala o zločinu, a kada je smogla snage da ispriča članovima porodice, pokrenuta je istraga.

- Z. S. je na saslušanju negirao da je devojku silovao. Tvrdio je da ju je samo pipkao po telu. Obavljen je i ginekološki pregled, na kom je utvrđeno da ona nije silovana - kaže izvor iz istrage.

ISTRAGA: Brani se sa slobode

Nakon što je osumnjičeni saslušan pred tužiocem, odlučeno je da se njemu ne odredi pritvor.

- Krivično delo je prekvalifikovano, tako da se Z. S. ne sumnjiči za obljubu nemoćnog lica, nego za nedozvoljene polne radnje. On je nakon saslušanja pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode - kaže izvor.

 .

Pročitajte: