Granica
Tanjug
Granica

Tanjug

Granica, Foto: Tanjug

Carinici su na graničnom prelazu Gradina zaplenili oko 150 kilograma sveže usoljenih ovčijih creva za kobasicu, koje su krijumčari pokušali da unesu u Srbiju, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Prekršaj je otkriven prilikom kontrole na ulazu u zemlju, kada je za detaljan pregled izdvojen automobil „folksvagen pasat“ pirotskih registarskih oznaka.

Vozač i suvozač, obojica državljani Srbije rekli da nemaju ništa da prijave, te da su u Bugarskoj kupovali poklone za dečje rođendane, a u prilog svojoj priči carinicima su pokazali dva velika plišana medveda i rođendansku tortu.

Međutim, kada su carinici otvorili prtljažnik u njemu su iza dve kancelarijske stolice zatekli gomilu kesa sa sveže usoljenim ovčijim crevima. Nekoliko kesa sa istom sadržinom pronađeno je potom u prostoru rezervne gume, kao i na zadnjem sedištu i ispod njega. Jedna kesa je bila sakrivena ispod presvlake suvozačkog sedišta, na kojem je jedan od putnika prethodno sedeo.

Merenjem je utvrđeno da se radi o količini od 149 kilgrama, a kao vlasnik se prijavio 40-godišnji suvozač iz Babušnice, protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.