Igor Jurić
Alo / Nenad Vujanović
Igor Jurić

Alo / Nenad Vujanović

Igor Jurić, Foto: Alo / Nenad Vujanović

Imajući u vidu da je u našoj zemlji u poslednje vreme zabeleženo niz slučajeva pedofilije, odnosno različitih oblika seksualnog zlostavljanja maloletnika, progovorio je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", koliko je ta pojava uzela maha i da li je naše društvo dovoljno svesno veličine te opasnosti kako bi joj se adekvatno suprotstavilo.

Koliko je to opasno, dodaje Jurić, može da nam posluži kao primer i ovaj najnoviji slučaj monstruoznog napada na dete za koji je "pitanje da li bi dospeo u javnost" da nije ta informacija puštena na društvenim mrežama.

Pročitajte još:

- Želim da kažem da su naše informacije da ovaj dečak nije prvi put seksualno zlostavljan, da se to dešavalo i u prethodnom periodu, ali da niko nije reagovao. To vam je već odgovor.

Jurić napominje da su u Fondaciji, organizaciji koja se bavi zaštitom dece, došli i do informacija, doduše nezvaničnih, da su te kobne večeri, u noći između 13. i 14. juna, tri osobe silovale to dete i da je devetogodišnji dečak u teškom stanju.

- Ovo je za mene lično jedan od najtežih slučajeva s kojima sam se susreo, bez obzira na to što sam bio u prilici da čitam i o najmonstruoznijim ubistvima dece. Ne znam kako će tužilac da okvalifikuje to delo, ali se iskreno nadam da će ovi monstrumi biti osuđeni na maksimalne kazne zatvora - naglasio je Jurić.

Prema dosadašnjim saznanjima iz izvora bliskih istrazi, dečaka je na jednu rođendansku žurku u Sremskim Karlovcima odveo ujak, a kući, u naselju Čerat, vratio ga je oko četiri sata ujutro. Sutradan su roditelji primetili da dete teško hoda i da se čudno ponaša, pa su ga odveli kod lekara na pregled. Ubrzo je kolima Hitne pomoći prevezen u novosadsku Dečju bolnicu, gde je još na lečenju.

 

Komentari (4)

Jovan

21.06.2020 06:47

Igor Jurić ima uvek ,,neke svoje svoje teorije"a negovori ime pedofila političara bolje da se ne javlja dosta nam je bjegivih ,,saznanja " niko ne radi posao bolje od policije !

Maksim

21.06.2020 23:30

@Jovan - Ta Jurišić nek se stidi pravi sebi slavu posle mrtvog deteta,da je pravi roditelj lišio bi glave ubicu svoje kćerke a ne lajao po medijima i uzimao novac.Taj nije vernik za mene ni čovek koji ima savest.

Maksim

21.06.2020 23:36

Ovaj Jurišić je za mene kao roditelj nula,umesto da si osvetio obraz kćerke vučeš se po medijima za koji novac prodana duša.Žao mi tog deteta,al za mene on kao čovek i roditelj bez osećanja vere i bilo čega u sebi.Bolje ti je napiši knjigu da o svom detetu kakvo je bilo i njeno odrastanje a nemoj govoriti laži takve slušam svaki dan

Maksim

21.06.2020 23:45

Jurišiću kako te nije sramota,dete ti leži mrtvo ti kao roditelj si za mene nula,umesto da si osvetio obraz detetu ti ga još više kaljaš sa glupostima po medijima,koliko te plaćaju da to radiš.Ti si sramota za svoje dete.Njoj nek je večna slava.Bolje da si pisao knjigu o njoj o osećanjima nego pravio budalu od sebe.Ne vidim da te drzava podržala da se izglasa smrtna kazna.Znas kad će biti to kad ja budem predsednik.Za takve kao što je taj Mesar sekund ne bi živeo.