Biljana Đorić
Privatna arhiva
Biljana Đorić

Privatna arhiva

Biljana Đorić, Foto: Privatna arhiva

- Od načelnika Policijske uprave Kraljevo tražila sam da se raspiše novčana nagrada za informacije o mojoj ćerki jer smo sigurni da neko zna šta se dogodilo i prikriva istinu. Ne znam kolika je nagrada jer je o tome odlučio Grad Kraljevo. Dobila sam uveravanja da je nagrada raspisana, ali je problem to što još nije puštena javno i zasad stoji u nečijoj fioci - tvrdi majka Vesna Đorić.

Biljana Đorić

Privatna arhiva

Biljana Đorić, Foto: Privatna arhiva

Istraga o nestaloj Biljani je 2019. vraćena na početak. Tada su na poligrafu ponovo ispitani njen bivši momak, taksista, cimerke sa fakulteta i nekoliko drugarica, ali nije bilo rezultata.

- Za Biljanom je u januaru 2016. raspisana žuta Interpolova poternica, koja još nije javna i može da je vidi samo policija. Biljana je kao studentkinja Ekonomskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici vozom otputovala u Kraljevo i pre ulaska u taksi na trafici je ostavila pasoš i mobilni telefon uz poruku: „Neko će doći ovo da uzme.“ Odvezla se do Višeg suda i više nije viđena. Pozivam sve koji nešto znaju da mi se jave, mogu i anonimno! Nadam se da će neko smoći snage da kaže istinu, kakva god bila - poručuje Vesna i navodi da su ona i muž dobili
informaciju da se Biljana navodno nalazi u jednom manastiru kao iskušenica.

- Pošli smo u potragu za svojom ćerkom, ali su nam igumanije rekle da moraju da poštuju odluku iskušenica ukoliko one ne žele da se zna gde su. Međutim, ni posle četiri godine niko iz Patrijaršije u Beogradu nije odgovorio da li je naša ćerka u manastiru - kaže Vesna.

Prevaranti za informacije traže čak 40.000 evra!

Za pet godina, koliko tragaju za ćerkom, roditelji su bili na meti prevaranata, kojima je jedini cilj da iskoriste tuđu bol i slabost kako bi došli do novca.

- Slali su nam poruke na društvene mreže krijući se iza lažnih profila i nudili informacije o Biljani za pozamašne sume od 4.000 do 40.000 evra! - kaže majka.

Pročitajte još: