Otac
Alo.rs/ Dejan Briza
Otac

Alo.rs/ Dejan Briza

Otac, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Dete u teškom stanju! Devojčicu Eleonoru K. (2) iz Zemuna udarila je struja u porodičnoj kući u Zemunu, posle čega je bez svesti prebačena u bolnicu, gde se lekari bore za njen život!

Devojčicu je najverovatnije udarila struja kada je uhvatila kabl punjača za telefon, zbog čega je sada na aparatima, navodi za „Alo!“ devojčicin otac N. K. Stravična nezgoda dogodila se u utorak, 19. maja oko 18 sati, u porodičnoj kući u Ulici Milana Rešetara u Zemunu. Devojčica je bez svesti i u teškom stanju privatnim vozilom prebačena u Institut za majku i dete. Do nesreće je došlo kada se devojčica probudila i slučajno pipnula kabl.

- Eleonora je spavala u sobi dok je supruga prala sudove. Kada se probudila, najverovatnije je uhvatila kabl punjača mobilnog telefona, posle čega je došlo do strujnog udara. Došao sam s posla i Eleonoru zatekao kako leži na podu… Nije reagovala. Odmah sam je uzeo u ruke, ali se i dalje nije pomerala. Udarao sam joj šamare, ali nije vredelo, bila je nepomična. Dotrčao je i komšija, pa smo je zajedno stavili u pesak, ali ni posle toga nije bilo nikakve reakcije. Bila je bez svesti - navodi vidno potreseni otac N. K., koji je jedva smogao snage da nam ispriča šta se dogodilo.

Devojčica

Facebook/ Printscreen

Devojčica, Foto: Facebook/ Printscreen

- Komšija i ja smo je na kraju stavili u automobil i hitno je odvezli u bolnicu. Celim putem do bolnice dete uopšte nije reagovalo. Stavljena je na aparate. I srce i disanje joj rade pomoću aparata. Nažalost, ne znam kako je sada. Bio sam u bolnici od ponedeljka uveče. Tamo sam sedeo sedam sati ispred vrata, ali ništa nisu mogli da mi kažu. Juče ujutru su mi rekli da će mi u 9 javiti kako je dete, a kad smo pozvali, naveli su da će mi saopštiti u podne... Još ništa ne znam - priča otac očiju punih suza.

Osim Eleonore, bračni par ima još troje dece. Kako nam je ispričao otac, majka nije u stanju da govori za medije.

- Nemojte sa njom, ona je loše. U sobi je, doji bebu. Evo, sedimo i čekamo šta će nam javiti lekari. Nažalost, lekari su drski prema nema, kad god smo nešto hteli da pitamo, nismo dobili odgovor - tvrdi Eleonorin tata.

Do zaključenja ovog broja stanje devojčice bilo je nepromenjeno, a lekari su davali sve od sebe da spasu malu Eleonoru. 

Kuća u Zemunu

Alo.rs/ Dejan Briza

Kuća u Zemunu, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Deca ginula dok su muzla stoku, menjala sijalice i snimala selfije

*Novembar 2018. Dečaka (13) udarila je struja na ranžirnoj stanici u beogradskom naselju Makiš dok je pokušavao da snimi selfi na železničkom vagonu. Prevezen je u teškom stanju u Urgentni centar.

*Septembar 2018. Devojčica (14) teško je povređena kada se popela na vagon na železničkoj stanici u Požegi.

*Avgust 2018. Dečak (11) stradao je od strujnog udara u selu Ljutaje kod Sjenice dok je roditeljima pomagao oko muže stoke.

*Decembar 2019. Marko Ž. (17) iz naselja Boževac u Požarevcu poginuo je od strujnog udara dok je menjao sijalicu u hladnjači jedne mesare u kojoj je privremeno radio.

Komentari (1)

Ma da

21.05.2020 10:39

Da kako da je nije udarila struja iz punjaca za mobilni...bolje sklopke da su ugradili, a jos bolje da su kontracepciju koristili