Goran Abdulov osumnjičen za jezivo ubistvo
Privatna arhiva
Goran Abdulov osumnjičen za jezivo ubistvo

Privatna arhiva

Goran Abdulov osumnjičen za jezivo ubistvo, Foto: Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje transvestitu Abdulovu. Naredni pretres zakazan je za sredinu aprila, kada se očekuje da, posle saslušanja još nekoliko svedoka i završnih reči svih strana u postupku, bude izrečena i prvostepena presuda.

Na poslednje ročištu koje je održano u januaru utvrđeno je da je Abdulov bio bitno smanjeno uračunljiv u trenutku kada je u njegovom iznajmljenom stanu u Zemunu Marka Radovića, s kojim je bio u emotivnoj vezi.

Šta se desilo?

Zločin zbog kog se našao na osuđeničkoj klupi dogodio se u iznajmljenom stanu u Ševinoj ulici u Zemunu. Student Marko Radović doselio se u tu ulicu četiri godine ranije, kada je započeo studije ekonomije u glavnom gradu.

U međuvremenu preko društvenih mreža upoznao je Gorana (tačnije Jovanicu) i uplovio u emotivnu vezu sa njom. Međutim, prema priči prijateljima, sve je krenulo po zlu kada je Marko svhatio da je Jovana zapravo transvestit.

Marko je želeo da raskine, pravdajući se da želi "pravu devojku", što je za Abdulova bilo nezamislivo pošto je, prema rečima porodice i prijatelja, bio veoma zaljubljen u Marka.

Na dan zločina poslao poruku Abdulovu da više ne želi da budu zajedno, nakon čega je ovaj otišao kod njega u stan da bi pokušao da mu promeni mišljenje. Umesto toga, došlo je najpre do svađe, a potom i tuče, u kojoj je Abdulov potegao nož i nekoliko puta izbo Radovića, nakon čega je pobegao sa lica mesta.

Izbodeni mladić izašao je na ulicu verovatno želeći da dozove pomoć, ali je, zbog gubitka velike količine krvi, ubrzo izdahnuo na ulici.

Abdulov je uhapšen nepuna dva dana kasnije u stanu u kom živi sa majkom. Prema onome što je rekla medijima, sin joj je priznao ubistvo istog dana kada je izbo bivšeg ljubavnika.

Pročitajte još: