Izvršitelji
Tanjug/ Filip Kraincanic
Izvršitelji

Tanjug/ Filip Kraincanic

Izvršitelji, Foto: Tanjug/ Filip Kraincanic

Saradnici izvršiteljke rekli su mi da mogu bez milosti da nas izbace, ako se gleda zakonski, ali da iseljenje može i da se odloži, ako se gleda ljudski, pod uslovom da socijalni radnici to zatraže Milan Drča, samohrani otac.

Izvršiteljka iz pakla dobila pomoćnike! Mirjana Dimitrijević, poznata kao najsuroviji sudski izvršitelj u Srbiji, najavila je da će 5. februara, u 10 ujutru, u pratnji policije, bravara i vozača kamiona, otići na vrata samohranog oca Milana Drče, u Ulici narodnih heroja 13/20 na Novom Beogradu i da će ga sa sinom od 17 godina izbaciti na ulicu!

Ona se proslavila u oktobru 2017, kada je izbacila porodicu Petrović sa detetom od pet godina i bebom od 10 meseci, dok je sebi za 2016. prebacila godišnju platu od 877.171 evro!

Milan Drča kaže za „Alo!“ da obija pragove nadležnih institucija i moli ih da ga ne izbacuju dok sin ne završi srednju školu i postane punoletan, ali da su mu u Centru za socijalni rad na Novom Beogradu okrenuli leđa kada je tražio da dete zaštite od trauma. Supruga Slavica napustila ga je 2015, bez reči objašnjenja, i ostavila mu ćerku, koja je tada imala 22 godine, i mlađeg sina. Po porukama iz njenog laptopa otkrio je da je u Livnu kod čoveka koga je našla preko sajta za upoznavanje.

Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević

Insajder

Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, Foto: Insajder

Kad je sa ćerkom i tastom otišao kod nje, rekla je: „Neću da se vratim, zaljubila sam se. Lako je za decu, imaju tebe u Beogradu!“. Tast i tašta su se popišmanili i poništili ugovor o poklonu, kojim su stan dali ćerki, a onda su mu, kako kaže, isključili struju, tražili da plati električno brojilo i tužili ga za račune koje Slavica nije plaćala, kao i štetu od 600.000 dinara, koliko bi, prema njihovoj računici, zaradili da su iznajmili stan, dok mu žena pet godina ne plaća alimentaciju od 15.000 mesečno.

- Saradnici izvršiteljke iz pakla rekli su mi da mogu bez milosti da nas izbace, ako se gleda zakonski, ali da iseljenje može i da se odloži, ako se gleda ljudski, pod uslovom da socijalni radnici to zatraže! Međutim, socijalni radnici su moj zahtev shvatili kao pretnju. Prijavili su me policiji, navodeći „da im preti druga Rakovica“, navodeći slučaj kad je Marko Nikolić ubio sina i ženu. Deca su molila babu i dedu da stopiraju iseljenje, ali su im oni rekli da moraju da prodaju stan da bi meni isplatili 1,4 miliona dinara za adaptaciju i troškove sudskog postupka. Ne tražim ničije, samo molim za odlaganje dok se ne snađem - kaže Drča i ističe da su mu aktivisti Združene akcije „Krov nad glavom“ obećali zaštitu na dan prinudnog iseljenja. Pozvali smo sudsku izvršiteljku, kao i Centar, ali nam se niko nije javljao na nama poznate brojeve.

Milan Drča

Alo.rs/Masanori Jošida

Milan Drča, Foto: Alo.rs/Masanori Jošida

Tast mu rekao da sina da na usvajanje!

Drča kaže da deda i baba po surovosti nimalo ne zaostaju za izvršiteljkom iz pakla.

- Bivši tast Veljko Zdravković je Vranjanac, pukovnik u penziji. Skresao mi je u brk da su deca moj problem! Kad mi se ćerka udala, rekao mi je da mogu da ostanem u stanu samo kao podstanar: Predložio mi je da sina dam na usvajanje! Bio je u stambenoj komisiji vojske, a kad je dobio unuka, rekao mi je: „Samo da smuvam još jedan stan da vama poklonim“ - otkriva Drča.

Tašta: Ne dam mu stan!

Veljko i Anka Zdravković tvrde da se nisu odrekli unuka.

- Unuku je zabranjeno da razgovara s nama! Ostavili su dug od milion dinara jer ni dinara nisu platili za stan. Bivši zet bi bio zadovoljan da mu ostavim stan i da mu dajem 10.000 dinara mesečno, a ja to neću! – kratko je rekla Anka Zdravković i poručila da dođemo lično kod njih ako nas zanima još nešto. 

Komentari (1)

Predraga

04.02.2020 14:12

Kakav centar za socijalni rad...Odavno su oni postali sudsko orudje a ne orudje pomoci i humanosti.To nekada bilo da su radili svoj posao u interesu covecnosti...Sada rade drugacije u interesu sistema.