Policija
Rina
Policija

Rina

Policija, Foto: Rina

Krvoločni avlijaner je kidisao na ljude koji su se slučajno zatekli na ulici i jednu ženu ujeo za ruku, dok je šestoro ljudi izgrizao po nogama.
Izgrizao ih je za svega nekoliko minuta. Posle incidenta je uhvaćen i smešten u azil, dok je protiv starice koja ga je čuvala napisana krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti.

Kako saznajemo, incident se dogodio 22. septembra, oko 20 sati, kada je M. Đ. izašla iz svog dvorišta da baci smeće, a pas je iskoristio trenutak da pobegne jer starica nije dobro zatvorila dvorišnu kapiju.

Da li vas je nekada napao besan pas?

 

- Pas je za staricom istrčao na ulicu, a ona to uopšte nije primetila. Par minuta kasnije je počeo da kidiše i napada prolaznike. Njih sedmoro je izgrizao za noge. Slučaj je odmah prijavljen policiji, koja je poslala šintere i Hitnu pomoć. Povređenima je odmah ukazana lekarska pomoć, dok je pas za to vreme lociran i uhvaćen. Reč je o malom psu i prolaznici nisu očekivali da može da se dogodi takav incident - kaže naš izvor i dodaje da je mešanac prebačen u azil.

- Veterinari treba da ga pregledaju da bi se utvrdilo da li je eventualno bolestan. Osumnjičena žena je policajcima objasnila kako je pas pobegao. Posle uviđaja i konsultacija sa nadležnim tužilaštvom, protiv nje je napisana krivična prijava - navodi naš sagovornik.
Iz Hitne pomoći u Jagodini rekli su da se prvi pacijent javio u utorak, posle 20 sati, a da se do 23 časa javilo još njih šestoro. 

Čopor lutalica ženi raskrvario nogu

Istog dana kada se dogodio incident u Jagodini, u Bloku 45 u Novom Beogradu čopor pasa je napao i izujedao Snežanu M. B. koja je završila u Urgentnom centru. Nju su 22. septembra, oko 18.30 sati, napala najmanje tri psa u blizini jedne prodavnice gde su psima napravljene kućice.

Napad se dogodio u neposrednoj blizini dečjeg igrališta. Psi su odjednom, bez ikakvog povoda, istrčali iz svojih kućica i počeli da kidišu na ženu, koja je pokušavala da se odbrani dozivajući pomoć. Jedan pas joj je prišao i ugrizao je za levu nogu, a prolaznici su je zaštitili od ostatka čopora.

Kako saznajemo, Snežana je na Fejsbuku objavila fotografiju na kojoj se vidi da joj je noga oblivena krvlju i napisala šta se dogodilo, što je na društvenoj mreži izazvalo diskusiju. Dok pojedini članovi grupe tvrde da su ti psi i ranije nasrtali na prolaznike bez povoda, drugi navode da su kučići prošli veterinarske provere i da su to gradski psi, koji nikoga ne napadaju bez razloga i kačili snimke kako im jedu iz ruke.

Pročitajte još: