Policija Crna Gora
Printscreen/YouTube
Policija Crna Gora

Printscreen/YouTube

Policija Crna Gora, Foto: Printscreen/YouTube

Sin srpskog biznismena, koji je optužen za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je nedaleko od Budve poginula Maja Šljivančanin, posle mesec dana u pritvoru biće pušten da se brani sa slobode. Kotorski Osnovni sud prihvatio je jemstvo od 330.000 evra u nekretninama koje je položila porodica maloletnika.

Nesreća se, podsećanja radi, dogodila 11. jula na moru kod Budve, kad je jahta kojom je upravljao M. S. udarila u manju barku u kojoj su bili pokojna žena i njen verenik.

- Jahtom je upravljao maloletni M. S. i on se tereti da je izvršio krivična dela protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti. Jemstvo se sastoji od nekretnina vrednosti nešto više od 330.000 evra. Po pravosnažnosti rešenja sedamnaestogodišnji M. S. će se braniti sa slobode - potvrdio je za crnogorske medije portparol Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević i naveo da je istim rešenjem maloletniku stavljena mera nadzora, tj. zabrana napuštanja boravišta u Budvi.

Budva

Shutterstock

Budva, Foto: Shutterstock

U optužnom predlogu, prema kom će se mladiću suditi u Kotoru, kako navode crnogorski mediji, tužilaštvo je sedamnaestogodišnjaku stavilo na teret da je nesreću izazvao iz nehata.

M. S. je inače rodom iz Novog Sada, ali sa porodicom živi u Beogradu i učenik je jedne beogradske gimnazije.

- On je u Crnu Goru došao nekoliko dana pre nesreće privatnim avionom. Jahta koju je vozio kobnog dana vlasništvo je njegovog oca. U vreme nesreće na njoj je bilo još sedam osoba i niko nije povređen - preneli su izvori iz istrage.

Jahta i manji čamac u trenutku nesreće navodno su se kretali iz pravca ostrva Sveti Nikola ka Jazu. Jahta duga 12 metara udarila je u čamac i bukvalno ga prepolovila. U pomoć Maji Šljivančanin, inače ćerki bivšeg gradonačelnika Žabljaka Isaila Šljivančanina i njenom vereniku Vladanu Stanišiću (36), koji je, iako teško povređen, pokušao da pomogne devojci, u pomoć su došli i ribari koji su bili u blizini, ali njoj nije bilo spasa.

- Gliser je plovio pod američkom zastavom i ima registracione papire države Delaver gde je označen kao motorni čamac. Prema nezvaničnim informacijama, otac osumnjičenog tinejdžera iz Srbije gliser je kupio od rođaka Svetozara Marovića, nekadašnjeg predsednika Srbije i Crne Gore - preneli su izvori iz istrage.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Goran NS

13.08.2020 10:33

Od te bahate dece "biznismena" vise niste sigurni ni na kopnu ni u vodi. Sta je sledece? Pilotiranje u manjim avionima?