Policija, hapšenje
Alo!/Masanori Jošida
Policija, hapšenje

Alo!/Masanori Jošida

Policija, hapšenje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Zbog čega je M. N. (80) iz požeškog naselja Visibaba preksinoć dva puta pucao iz lovačke puške u pastorku S. M. (50), za čiji život se bore lekari užičke bolnice, a potom i pokušao da ubije sebe, i dalje je nejasno.

Najnovija vest

Alo.rs

Jedini svedok tog događaja bila je D. T, nevenčana supruga starca koji je potegao oružje i majka žene koja je teško povređena, a u Visibabi se juče pričalo da je nemilim scenama prethodila svađa.

Iz sela kod Čajetine u kome živi, S. M. je juče popodne došla da obiđe svoju majku i očuha, u Požegi poznatog kao vrednog domaćina, penzionisanog zidara. Da li je preksinoć bio pod dejstvom alkohola za sada se ne zna, ali komšije kažu da je inače "voleo da popije".

Pročitajte još:

- Negde oko 16 sati, kad je S. M. došla taksijem u Visibabu, M. N. i D. T. su se svađali. Jasno se čula galama, M. N. je vikao na ženu kod koje je došao da živi pre petnaestak godina. Inače, iz njihove kuće se i ranije neretko čula svađa - priča meštanin Visibabe.

Opet je, kaže on, M. N. zagalamio predveče. Nešto kasnije, oko 20 sati, začula su se tri pucnja, a iza njih i panična vriska i zapomaganje. Neko od komšija pozvao je policiju. Patrola i dva sanitetska vozila ubrzo su iz Požege stigli u Visibabu.

- M. N. je iz lovačke puške ispalio dva metka, patrona sa sačmom, u S. M. od kojih ju je jedan pogodio u stomak, a drugi u rame. Potom je cev okrenuo prema sebi i pucao. Zbog čega je M. N. hteo da ubije pastorku, da li mu je ona nešto rekla ili pokušala da zaštiti majku, još uvek se ne zna. Izjava koju je tokom uviđaja dala na licu mesta D. T. je prilično konfuzna i kontradiktorna. On će biti saslušan tek kada se oporavi - kaže izvor iz policije.

Milan Basailović

screenshoot/Facebook

Metak koji je 80-godišnjak namenio sebi pogodio ga je u rame. Iako je mnogo iskrvario, on juče nije bio životno ugrožen, za razliku od njegove pastorke čije stanje su lekari ocenili kao teško i nestabilno.

- Molimo se da S. M. preživi. Ona i njena sestra, koja takođe živi u Čajetini, često su dolazile da obiđu teško pokretnu majku i očuha, uvek smo ih viđali kako iz kola izlaze sa punim torbama u rukama. M. N. je znao da popije i da drekne na svoju nevenčanu suprugu, ali je bio u dobrim odnosima sa pastorkama. S. M. i njena sestra su ga poštovale kao rođenog oca. Da je bio u stanju da puca – to niko nije ni mogao pretpostaviti - pričaju meštani naselja na periferiji Požege.

Ubistvo Olivera Ivanovića

AP/Bojan Slavković

M. N. se, kažu u Visibabi, pre petnaestak godina, posle smrti njegove supruge preselio kod D. T, u kuću koju je ona nasledila. Njegova kuća iz koje je došao kod nje nalazi se takođe u Visibabi.

Policija će, rečeno je, protiv njega Višem javnom tužilaštvu u Užicu podneti krivičnu prijavu za krivično delo ubistvo u pokušaju.