Majka i predator
Privatna arhiva
Majka i predator

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Hajde da se vidimo, sačekaću te kod škole i odvesti u šumu - samo je jedna od užasnih poruka koje je dotični muškarac slao devojčici od 11 godina.

Muškarac G. L. se najpre lažno predstavio devojčici kao 12-godišnji dečak, pod lažnim imenom, tražeći od nje gole fotografije uz lascivne poruke, a potom ju je pozivao da imaju seksualne odnose.

- Ćerka je početkom novembra prošle godine napravila Instagram profil pod uslovom da budu dodati samo drugari iz škole, tj. stvarne osobe sa kojima ima kontakt. Tako je i bilo, stekla je 17 prijatelja, a potom joj je zahtev za praćenje poslao izvesni Stefan Lazić, što je ona prihvatila. Koincidencija je da dete pod tim imenom i prezimenom zaista postoji - priča potresena majka i navodi da ćerka pohađa peti razred u školi koja je u drugom mestu, pa joj je u pomoć pritekla godinu dana starija sestra.

Kako kaže za "Alo!", prvi pokušaj dopisivanja dogodio se 12. novembra kada mu na poslatu poruku niko nije odgovorio. Sutradan je pisao ponovo i raspitivao se koliko devojčica ima godina, na šta su sestre odgovorile "baš te briga".

- Pozvale su me da mi kažu da to nije dečak kog poznaju. Neki unutrašnji instikt mi je govorio da nešto nije u redu, zbog čega sam odlučila da preuzmem dalju prepisku u ćerkino ime. Insistirao je da mu pošalje fotografiju grudi. Tada mi je bilo jasno da je u pitanju pedofil. Odlučila sam da nastavim dopisivanje sa njim, kako bih imala što više dokaza kad ga prijavim - prepričava ovaj nemili događaj majka devojčice.

U daljoj prepisci koja je trajala tri dana, dotični muškarac, ne znajući da se iza profila devojčice krije njena majka, bio je sve otvoreniji i agresivniji u svojoj nameri da iz virtuelnog sveta pređu u realni, predlažući maloletnici da se vide, ali da sve ostane njihova tajna.

- Prvo je rekao da ima 12, a kasnije 18 godina. U jednom trenutku rekla sam da sam ga slagala i da nemam 12, već deset i po godina. Njemu to nije smetalo. Napisao je: "Jedva čekam seks sa tobom." Predlagao je i zajednički život i da će sve biti "naša mala tajna", da ništa ne govorim mami i tati. Bio je uporan da se vidimo. Dao mi je broj telefona i tada sam videla njegovo pravo ime i prezime, a slika je upućivala da se radi o osobi starijoj od 18 godina - navodi D. R. koju su iz organizacije "Stoppedofiliji SP" uputili da zatraži od muškarca da napravi svoju trenutnu fotografiju sa prstom na nosu, kako bi bila sigurna da je u pitanju ista osoba sa kojom se dopisuje i da to preda nadležnim organima.

- Kada je poslao tu fotografiju, njegov identitet je otkriven - kaže majka koja je slučaj prijavila PU Lazarevac.

Slučaj preuzeo VTK

D. R. je nemili događaj prijavila i Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu 19833 pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

- Identitet muškarca, celokupnu prepisku i screenshotove poslala sam na mejl: bit@mtt.gov.rs što mi je rečeno kada sam pozvala broj 19833, a odnela sam i lično u PU Lazarevac. Dobila sam mejl da je slučaj prosleđen Višem javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu - rekla je ona.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: