Monika Karimanović
Alo/Printscreen
Monika Karimanović

Alo/Printscreen

Monika Karimanović, Foto: Alo/Printscreen

Odmah po početku pripremnog ročišta, advokat Radenko Miladinović, koji je po službenoj dužnosti dodeljen Jovanoviću, rekao je da više ne želi da zastupa Jovanovića, kao da ni Ninoslav nije imao ništa protiv.

- Jovanović je tražio drugog branioca i ja sam bio za to da nađu drugog. Imam previše godina - kazao je Miladinović.

Tokom obraćanja sudu, Jovanović je zatražio izuzeće zamenika tužioca, pa se sumnja se da na taj način pokušava da u startu odugovlači proces. Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović je negirao da je devojčicu zlostavljao na način opisan u optužnom aktu.

Pošto je u pitanju maloletna žrtva, ročište je bilo zatvoreno za javnost, ali su mogli da prisustvuju roditelji otete i zlostavljane devojčice. Tako će biti sve do objavljivanja presude.

Po okončanju ročišta, ispred suda je A. K., majka devojčice koja je preživela pakao, rekla „da joj se tresu i noge i ruke nakon prvog susreta oči u oči s monstrumom“.

Devojčicini roditelji su nakon ročišta rekli su da očekuju doživotnu kaznu za monstruma.

Pripremno ročište odloženo je juče jer Jovanoviću nije dato pravo da se upozna sa sadržinom nalaza i mišljenja veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su veštačili njegovu uračunljivost.

Čeka se nalaz veštaka

- Zbog epidemiološke situacije, branilac optuženog je obavešten da je u tužilaštvo stigao pisani nalaz i mišljenje veštaka koji može da razgleda, ali kopija ovog dokumenta nije dostavljena u pritvorsku jedinicu kazneno-popravnog zavoda u Nišu, gde se optuženi nalazi. S obzirom na to da optuženi ima pravo da pre nego što se izjasni o optužnici bude upoznat sa sadržinom svih dokaza koji su prikupljeni u fazi istrage, a čije izvođenje na glavnom pretresu tužilaštvo predlaže optužnicom, pripremno ročište odloženo je za 16. jun. Do tog roka će pisani nalaz i mišljenje veštaka biti dostavljeni optuženom - navodi se u saopštenju Višeg suda u Nišu.