Malčanski berberin
Privatna arhiva
Malčanski berberin

Privatna arhiva

Malčanski berberin, Foto: Privatna arhiva

- Nikad me nećete uhvatiti! I ja sam naoružan, baš me briga, ne možete mi ništa!

Ovo je, prema navodima pojedinih medija, poručio odbegli Ninoslav Jovanović (46), Malčanski Berberin, misleći da razgovara s policajcem tokom bekstva iz kuće Emila Živića (66) u selu Pasjača, u kom je posle desetodnevne potrage pronađena živa Monika Karimanović (12), koju je zlikovac oteo.

I ja sam naoružan!

Kako je Živić ranije ispričao, on je sinu viknuo da donese pištolj, iako oružje nisu imali, a Jovanović je očigledno od oca i sina pomislio da su inspektori. - Kad je mladić viknuo: „Stoj, policija, imam pištolj“, Jovanović se prezrivo osmehnuo i poručio mu da je naoružan, da ga nikad neće uhvatiti i da se živ neće predati, pa je u zaletu preskočio ogradu visoku čak 120 centimetara. Iako su ga meštani pojurili, on je uspeo da kroz nepristupačnu šumu, koju očito dobro poznaje, utekne i nastavi da se skriva - priča naš izvor iz istrage: - Jovanović je imao nekoliko meseci da istraži ove predele, a navodno ih poznaje kao svoj džep. Ne isključuje se mogućnost da je negde iskopao zemunicu nalik na onu u kojoj je držao Moniku, pa da tamo ima štekove s vodom i hranom i da se tu krije - dodao je sagovornik lista.

Malčanski berberin, Monika

Alo.rs/ D. I.

Malčanski berberin, Monika, Foto: Alo.rs/ D. I.

Potraga za Ninoslavom Jovanovićem - Malčanskim Berberinom nastavljena je i juče, petnaestog dana nakon otmice male Monike Karimanović, koja je u nedelju po podne nađena živa u selu Pasjača. - Jake snage vojske, policije i Žandarmerije momentalno su okupirale prostor, ali od Malčanskog Berberina ni traga ni glasa već danima. Sela Malča, Pasjača, Oreovac, Vrelo i Jasenovik nadleću helikopteri i dronovi, a ljudi konstantno pretražuju teren. Potraga se ne obustavlja ni u selima oko Svrljiga i Knjaževca - priča navodno izvor iz istrage.

Pripadnici Žandarmerije i policije novogodišnje praznike proveli su na terenu, a 31. decembra ih je posetio i direktor policije Vladimir Rebić.

- Tokom noćne potrage dešavalo se da termovizijske kamere snime neka sumnjiva kretanja, ali nažalost, nijednom nije uhvaćen Jovanović. Policajci su odlazili i proveravali te lokacije, ali njegovi tragovi nisu otkriveni ni na jednom mestu! Građani su uključeni u potragu i sve njihove prijave se detaljno proveravaju - navodi sagovornik.

Monika sa majkom

- Najpre se javio čovek koji je posumnjao da je povezao Jovanovića, jer ga nije prepoznao, ali to nije dokazano. Posle toga, nekoliko meštana Malče je kontaktiralo s policijom, pa je pretraga vraćena u selo - dodao je izvor.

Malčanski berberin

MUP

Malčanski berberin, Foto: MUP

Kako se navodi, mala Monika je i dalje s majkom u Kliničkom centru u Nišu. Ona se uspešno oporavlja od posledica otmice.

HTEO DA ME SILUJE I OŠIŠA PRE 30 GODINA

Žena iz Malče ispričala je juče da je pre 30 godina i ona zamalo postala žrtva Ninoslava Jovanovića, koji je pokušao da je siluje i ošiša. - Sada imam 49 godina. Sve se dogodilo kad sam imala 20, a on 17 godina. Sreo me je u selu, stalno me pratio i opsedao, a onda je jednog dana hteo da me siluje. Još uvek vučem traume i ovo što se dešava danas mi je samo sipalo so na ranu - kazala je žena koja je insistirala na anonimnosti: - Ne znam kako sam uspela da se iskobeljam iz njegovih ruku. Bežala sam kao luda. Naravno, jurio me je sve vreme, a onda je negde ispred moje kuće uzeo jednu letvu i lupio me po glavi. Moj otac je čuo da se nešto dešava pa je istrčao iz kuće. Kad ga je Ninoslav video, dao se u beg.

BEGUNAC IŠAO DO SVOJE KUĆE U MALČI?

Kako tvrde meštani Malče, Žandarmerija je 1. januara pretražila i kuću u kojoj je Ninoslav živeo nakon dojave da ima blatnjavih tragova na ogradi, ali ništa nije nađeno. - Na ogradi se kod komšinice video svež trag blata, kao da je veče pre toga bio tu. Policija je u sredu uveče blokirala ceo kraj, bili su svuda s lampama u rukama, u dvorištu, ispred. Na to mesto gde je viđeno blato nisu se peli policajci, mora da je on preskočio pa se popeo na krov i pobegao - kazala je jedna meštanka.

Malčanski berberin

MUP

Malčanski berberin, Foto: MUP

NE ZNAMO ODAKLE MOŽE DA ISKOČI

Meštani sela Pasjače, gde se otmičar krio s Monikom, kažu da su u strahu da ne otme neko drugo dete. - Strah se uvukao u kosti. Svi smo nekako napeti. Tu patrolira policija, ali ovo je ogromna teritorija. Poznajem ga kad je još bio mali, bio je dobar dečko, stalno je dolazio u majčinu kuću dok su mu baba i deda bili živi. Kasnije je bio malo nemiran, ali ko bi pomislio da će ovo da uradi. Ja se ne plašim, idem ovim putevima svaki dan, ali imam unuku, pa je moja ćerka ne pušta ni da se sama popne do drugog sprata kuće. Uvek idem za njom, jer nikad ne znamo odakle može da iskoči - priča Radoje Marković i dodaje da u selu ima preko sto napuštenih kuća.

Komentari (1)

sasa

04.01.2020 07:03

krajnje je vreme da ministar policije da ostavku