ŽIVI ŽIVOT IZOLOVANOG KOMANDOSA O bivšem pripadniku "Crvenih beretki" i Legijinom venčanom kumu se malo zna, a sada iz "Zabele" stižu vesti

Nenad Bujošević (47) je bivši pripadnik "crvenih beretki".

Nenad Bujošević Rambo
Nenad Bujošević Rambo je odslužio polovinu kazne, Foto: privatna arhiva

Nenad Bujošević (47), bivši pripadnik „crvenih beretki” i kum Milorada Ulemeka Legije (52), osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića i četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, može da izađe iz samice u kojoj je proveo čak 19 godina! Kako saznaje „Alo!“, Rambo je ovo pravo stekao još pre tri godine, ali se i dalje nalazi u strogo čuvanom Sedmom paviljonu u požarevačkom zatvoru „Zabela“.

Bio im venčani kum

Milorad Ulemek Legija je bio venčani kum Rambu i njegovoj supruzi Sanji. Obojica su tada bili u „crvenim beretkama“. Legija je tada bio u braku sa Majom Luković, novinarkom iz Kanade. Od nje se razveo tokom bombardovanja, a sa njom ima punoletnu ćerku. Kada je ona trudna otišla u Kanadu, on je uplovio u vezu sa Aleksandrom Ivanović (46), udovicom Nebojše Šuce, sa kojom ima tri ćerke. Kao svoje dete prihvatio je i njenog sina kojeg ima iz braka sa pokojnim Šucom.

 - Rambo je odležao polovinu kazne i ima pravo da pređe u otvoreniji deo zatvora. Pisao je molbu za prelazak u slobodniji režim, gde bi imao veću slobodu kretanja, radnu obavezu, pravo na odlazak u kantinu, ali ga i dalje drže u samici. On je sam izabrao da bude u samici. Tako je bilo i u Centralnom zatvoru u Beogradu i u „Zabeli“. Jedno vreme je delio sobu sa cimerima, ali više voli da bude sam. Nesalomiv je, drži se dostojanstveno i živi životom izolovanog komandosa - otkriva izvor „Alo!".

Ramba u zatvoru posećuju ćerka i sin, koje ima iz braka sa bivšom suprugom Sanjom Bujošević, od koje se sporazumno razveo pre četiri godine.

Nenad Bujošević i Sanja sa kumom Miloradom Ulemekom na venčanju
Legija je bio kum na venčanju Nenadu Bujoševiću i njegovoj supruzi Sanji, Foto: privatna arhiva

- Zbog dece je počeo da čita ekonomiju turizma, pošto mu je ćerka upisala fakultet. Čita i udžbenike za sina da bi bio u toku njihovog školovanja. U sobi ima kompjuter, bez Interneta, ali gleda filmove, čita… Čita i informiše se o svemu, a pošto je rođen u Švajcarskoj, tražio je da mu se donese nemački rečnik da bi se prisetio reči. Govori engleski i poslali su mu engleski rečnik sa gramatikom. Takođe trenira, ali je bled jer je u izolaciji toliko godina. U posetu mu dolaze rodbina i prijatelji. Šali se sa svima, nije psihički slomljen - navodi sagovornik našeg lista „Alo!“.

Rođendan slavi u „Alkatrazu“

Milorad Ulemek Legija će i 52. rođendan da proslavi u zatvoru „Alkatraz“, u kojem se nalazi deset godina. Uhapšen je 2. maja 2004. godine i osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Za razliku od ranijih godina, sa suprugom od pre mesec i po dana može da priča bez neprobojnog stakla, kao i da razmenjuje nežnosti.

Bujošević je u Požarevac prebačen u avgustu 2010, a kaznu izdržava u dobro čuvanom sedmom paviljonu, nedaleko od najčuvanijeg „Alkatraza“, u kojem se nalazi Legija, njegov bivši komandant i venčani kum. On je u zatvoru od februara 2001. Dok je trajalo suđenje, bio je u beogradskom CZ-u.

Za zločin na Ibarskoj magistrali, u kojem su poginula četvorica funkcionera SPO-a, na maksimalne kazne od 40 godina zatvora osuđeni su bivši šef DB Radomir Marković, komandant rasformirane JSO Milorad Ulemek i bivši pripadnici „crvenih beretki“ Nenad Ilić Glavonja i Branko Berček zvani Maći.

Duško Maričić Gumar i Leonid Milivojević Leo osuđeni su na po 30 godina.

Rambo se teretio da je navodio kamion-ubicu, a Ilić da je bio vozač kamiona smrti. Odbrana traži reviziju ovog procesa.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi