Milan Opačić
Privatna arhiva
Milan Opačić

Privatna arhiva

Milan Opačić, Foto: Privatna arhiva

Opačić je podlegao povredama kod Bašaida, na putu za novosadski KC Vojvodine, kada sanitetsko vozilo nije još ni izašlo iz Kikinde. Preminuo je od posledica teških telesnih povreda koje je zadobio u stravičnoj saobraćajnoj nesreći , u subotu posle 18 časova, koja se dogodila na rasksnici Partizanske i ulice Jovana Jovanovića Zmaja. Njegove kolege iz MK „No Limits“ u šoku i neverici kažu da nikada nije brzo vozio i da je bio savestan učesnik u saobraćaju.

-Velika je tagedija i gubitak za porodicu i nas, njegove drugare, bio je dobar prijatelj. Iza sebe je ostavio ćerku i dva sina. Ne možemo da dođemo sebi. Hitna pomoć ga je prvo prevezla u kikindsku bolnicu, a onda su krenuli za Novi Sad, međutim, preminuo je kod Bašaida i sanitet se vratio. Slomljene su mu obe ruke, zadobio je teške povrede glave, izgubio je jedno oko, imao je unutrašnje krvarenje, oba plućna krila su mu probušena-navodi za „Alo!“ potpredsednik MK „No Limits“ Darko Bokan.

-Prošle godine motor nije ni vozio, jer je imao povredu kolena. Ove godine je drugi put seo na motor, nažalost, bilo je pogubno. Sreća u nesreći je da su žena i dete iz automobila preživeli, verovatno ga nije videla. Da je Panča vozio prebrzo, niko ne bi preživeo-dodaje Bokan.
Milan se kretao putem sa pravom prvenstva, ali se u tom momentu putničko vozilo „citroen ksara“, koje je imalo znak „stop“, uključilo u saobraćaj i preseklo put nastradalom bajkeru koji se zabio u automobil.

-Motocikl se kretao ulicom Jovana Jovanovića Zmaja iz pravca industrijske zone i naleteo na putničko vozilo kojim je upravljala žena iz Partizanske ulice, a koja je na zadnjem, auto sedištu, prevozila trogodišnje dete-rekli su iz Policijske uprave Kikinda.
Žena D. A. B. iz Kikinde (42) je zbog preloma kuka prebačena na lečenje u zrenjaninsku bolnicu, dok je njeno trogodišnje dete zadobilo lakše povrede.

Nastradali Opačić bio je radnik Elektrovojvodine i radio je kao monter na terenu. Pre 10 godina postao je član MK „No Limits“.

Milan Opačić

Privatna arhiva

Milan Opačić, Foto: Privatna arhiva

Njegovo telo odneto je na obdukciju u novosadski Centar za sudsku medicinu.

I „Banatski bajkeri“ tuguju

-Panča je vozio njegov omiljen motor „suzuki srad 750“. Išli smo zajedno na moto susrete, imam samo reči hvale za njega, mnogo nam je žao. Bajkeri su izgubili mnogo njegovim odlaskom. Sada vozi nebeskim drumovima-kaže predsednik MK „Banatski bajkeri“ Tamaš Ferenc.

Pre Panče stradao Dani

-Apelujemo na vozače automobila da obrate pažnju na bajkere, jer nas ne primećuju u toku vožnje. Kao i u slučaju našeg dragog Panče, pre 2,5 godine izgubili smo Danija iz Tobe, kojem je presečen put sa pravom prvenstva kod kvantaške pijace u Kikindi. Preminuo je na licu mesta. Naš klub ima humanitarne akcije, dobrovoljni smo davaoci krvi, a 80 odsto nas su nepušači, niti konzumiramo alkohol. Sa policijom organizujemo akcije o bezbednosti u saobraćaju gde su uključene i škole, kada držimo predavanja deci. Ko divlja po gradu od naših članova, isključujemo ga iz kluba-navodi potpredsednik MK „No Limits“ Darko Bokan.

Komentari (1)

miloš

18.04.2021 22:27

žena ulazila sa 20 km na sat sa sporedne ulice motor leteo sa 120 km sa glavne..ko može da ga primeti, još je upitno i pitanje vidljivosti i sa jedne i sa druge ulice