Stefan Filić
Facebook printscreen
Stefan Filić

Facebook printscreen

Stefan Filić, Foto: Facebook printscreen

Ovim rečima opisuje nastavak suđenja za ubistvo osamnaestogodišnjeg Stefana Filića (18) njegova tetka, Javorka Marković.

U nastavku procesa optuženima za ubistvo osamnaestogodišnjaka iz Velike Plane pred Višim sudom u Smederevu, drugi put su juče pregledani snimci kobne tuče ispred diskoteke "Brodolom".

Prvi put, na prošlom ročištu, majka pokojnog mladića, LJubinka Filić, izašla je iz sudnice jer nije mogla da odgleda snimke. Sada je, ipak, smogla snage i ostala u sudnici.

- Mogla sam da osetim svaki nokat zariven u moju kožu dok sam joj držala ruke dok je gledala ubistvo sina. Nema reči da se ta bol prenese - svedoči tetka pokojnog mladića.

Zbog lošijeg kvaliteta snimaka tuče, sud je doneo rešenje da se oni upute na veštačenje i markiranje Nacionalnom kriminalističko-tehničkom centru za forenziku MUP Srbije. Ukoliko snimci ne stignu sa veštačenja do 13. aprila, za kada je najavljen nastavak glavnog pretresa, sud će ročište odložiti za drugi termin.

Stefanovi roditelji i brat teško podnose svako suđenje, ali ne odustaju od pravde.

- Za nas je ovo preteško. Održava nas vera u institucije ove države. Nadamo se da će se istina utvrditi i pravda biti zadovoljena - kaže tetka Javorka Marković.

Na jučerašnjem ročištu optuženima za ubistvo Nikoli Bojoviću (21) i Mitru Pandureviću (21) snimke su odgledali i svedoci Predrag Stojiljković i Mihajlo Vučković.

Inače, Više javno tužilaštvo u Smederevu tereti Bojovića i Pandurevića za teško ubistvo u saizvršilaštvu pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. U optužnici se navodi da su oni naneli Filiću više udaraca pesnicama u glavu. Dok je ležao na zemlji bez svesti, Bojović ga je šutnuo nogom u glavu. Momak je preminuo sutradan od zadobijenih povreda.

Pročitajte još: