Policija
Youtube/printscreen
Policija

Youtube/printscreen

Policija, Foto: Youtube/printscreen

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu, a obdukcija će pokazati da je po Ostoju M. bio smrtonosan udarac koji mu je zadao mladić iz Crne Bare.

Kako pišu beogradski mediji, kobne večeri u Sovljaku, u dvorištu osnovne škole okupila su se deca, ne samo iz tog već i iz susednih sela. Ostoja M. je navodno primetio da se Aleksandar I. neprimereno ponaša i upozorio ga je da dete “ostavi na miru”. To se, po svemu sudeći, nije svidelo Aleksandru I. pa je pesnicom udario Ostoju M. u glavu. Stariji muškarac je pao na leđa i zadobio teške povrede glave. Nekoliko minuta je ležao, bez svesti, a kada je pokupao da ustane ponovo je pao. Ekipa Hitne pomoći prevezla ga je u šabačku bolnicu, odakle je iste noći, zbog težine povreda prebačen u Beograd, gde je pet dana kasnije preminuo.

Nesrećni Ostoja M. je juče sahranjen u selu u kome je živeo, a meštani su, uprkos tome što je od tog kobnog udarca, prošlo nedelju dana, još uznemireni.

Hitna pomoć

Alo!/T.S.

Hitna pomoć, Foto: Alo!/T.S.

- Sve to su gledala deca. Vrištala su! Ostoju su deca volela i strahovala su da li će preživeti. A sada će im ostati trauma jer ga je jedan nasilnik bukvalno ubio pred njihovim očima. Stradao je braneći dete - pričaju meštani Sovljaka.

Ostaja M. je živeo sam u selu posle smrti roditelja. Sesta je udara, ali sa svojom porodicom ne živi u ovom mačvanskom selu. Više nije radio nego što je radio, imao je kuću i imanje.

- Ostoja jeste voleo malo da popije, ali nikada nije bio nasilan prema deci. Obožavao ih je! I deca su volela njega, zabavljao ih je smešnim pričama - navode sagovornici medija.

Meštani Sovljaka poznaju i osumnjičenog Aleksandra I. iz Crne Bare, udaljene oko pet kilometar od njihovog mesta i za njega nemaju baš reči hvale.

- Osion je, svojeglav. Voli da komanduje i baš nije osoba sa kakvom želite da se vaše dete druži. Sada će odgovarti zbog te svoje bahatosti, ali ne koliko bi trebalo - kažu sagovornici i dodaju da se “nadaju da će bar ova tragedija uticati na decu i biti velika škola za sve njih, kako ne bi trebalo da se ponašaju”.