Tragedija, saobraćajna nesreća
RINA
Tragedija, saobraćajna nesreća

RINA

Tragedija, saobraćajna nesreća, Foto: RINA

Trudnica evakuisana

- To je stan u kom živi baka nastradale Ane. Baka je već nekoliko dana u Slankamenu u vikendici, a Ana i njena mama su pre dva dana došle tu da obiđu stan. Majka je uspela da izađe iz stana u plamenu, ali Ana se ugušila - priča potresena komšinica i dodaje:

- Bila sam u stanu iznad sa sestrom, koja je u osmom mesecu trudnoće. Prvo se čulo kao da neko lupa. Pomislila sam da je nešto na krovu, međutim, ubrzo se pojavio gust dim, koji je dolazio sa drugog sprata. Odmah sam uzela sestru za ruku i krenule smo napolje.

Ona dodaje da je situacija ubrzo postala dramatična.

- Dim je toliko bio gust da smo jedva mogle da vidimo i pod. Vikala sam: „Požar, požar!“ i upozoravala komšije da se spasu. Jedva smo uspele da izađemo, ali Hitna je već bila tu i odmah su ukazali pomoć mojoj trudnoj sestri, koja je, srećom, dobro - priča stanarka.

saobraćajna nesreća

shutterstock

saobraćajna nesreća, Foto: shutterstock

 Druge komšije pričaju da je porodica nastradale Ane pre deceniju imala gotovo identičnu tragediju.

- Pre 10 godina u požaru je izgoreo Anin brat. To se desilo u njegovom stanu, takođe u Zemunu. Pre mesec dana Ani je umro i otac. Ona i majka su ostale same, a sada je Snežana ostala i bez ćerke - kaže komšija i dodaje da je video Snežanu kada su je lekari iz Hitne pomoći ubacivali u sanitet.

- Bila je u pidžami i delovala izgubljeno. Da li su one spavale kad je požar buknuo, ne znam. Istraga će utvrditi šta se tačno dogodilo - dodaje sagovornik.

Udata i ima decu

Komšije pričaju da su slabo poznavali Anu i njenu mamu, jer nisu živele u tom stanu.

Koliko znam, Ana je udata i ima decu. Dugo je nisam videla - kaže ona.

Prema njenim rečima, komšije su juče pozvale Aninu baku da joj kažu šta se dogodilo u njenom stanu.

- Ona bi trebalo da dođe, a kad bude došla, jadna žena neće ni imati šta da vidi, 95 odsto stana je izgorelo. Iskreno, ne znam šta bi bilo da vatrogasci nisu brzo stigli, mogli smo svi da izgorimo - priča komšinica.