Miroslav Mika Aleksić
Screenshot
Miroslav Mika Aleksić

Screenshot

Miroslav Mika Aleksić, Foto: Screenshot

Miroslav Mika Aleksić (68), koji je osumnjičen za silovanje više svojih učenica koje su kod njega pohađale školu glume, imao je zaštitu policajaca i kriminalaca, zbog čega su devojke i njihovi roditelji strahovali da ga prijave, tvrdi izvor „Alo!“!

Naime, kako otkriva naš izvor blizak istrazi, Aleksić je tokom godina izgradio kult ličnosti na osnovu toga što je imao zaštitu s obe strane zakona, što je bilo poznato devojkama koje su trpele seksualno nasilje, kao i njihovim roditeljima.

- Prvo, Aleksić nije bilo ko. Stalno je bio okružen moćnim ljudima iz svih sfera, koji su se gurali da budu viđeni sa njim, a što su njegovi učenici znali. Takođe je stvorio sliku nedodirljivog i svemogućeg, čime je svojim učenicama poljuljao samopouzdanje i sebe izdigao u njihovim očima ubedivši ih da mu je sve dopušteno, jer navodno radi u njihovu korist, odnosno sprema ih za život - objašnjava naš izvor i dodaje da su ga se žrtve bojale iz više razloga.

- Jedan od njih je bio i strah da bi mogao da dođe do informacije da ga je neka od njih prijavila. Da je to tada uradila samo jedna, bez konkretnih dokaza, on bi odmah reagovao i, kako su žrtve verovale, uz pomoć svojih veza slučaj preokrenuo u svoju korist. U to vreme je imao kontakte sa ljudima sa svih strana, i u policiji i u svetu kriminala. Postojao je i strah da bi se u slučaju prijave protiv njega svetio njihovim porodicama i ukaljao im ugled - priča naš izvor.

Vučić: Ne postoji ništa odvratnije

Povodom ovog slučaja oglasio se i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. - Ne vidim da bih imao pravo bilo šta da komentarišem o slučaju Miroslava Aleksića, sada je na sudu red da donese pravu odluku, ne smem da se mešam i da oskrnavim pretpostavku da je svako nevin dok se suprotno ne dokaže, ali kao otac jednog ženskog deteta, ne mogu da ne kažem da ne postoji ništa odvratnije od tog nedela - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o slučaju Mike Aleksića.

Prema njegovim rečima, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je iz njegove škole poniklo dosta poznatih glumaca i da su je pohađala deca viđenijih ljudi iz Srbije.

- Jednostavno, napravio je od sebe kult da niko pojedinačno protiv njega nije imao šanse. Ipak, njegova nedela su ostavila trag i ujedinila žrtve koje su se poznavale i nisu želele da on dalje zlostavlja druge. To potvrđuje hrabri potez glumice Milene Radulović, koja je više godina nagovarala svoje prijateljice da zajedno pokrenu slučaj - dodaje naš sagovornik.

Kako kaže, one su se navodno raspitivale šta je potrebno da bi ga prijavile i čak su išle do raznih advokata i razgovarale i s nekim ljudima iz policije. Tako su i pre dve godine posećivale advokate, koji su ih ubedili da od slučaja nema ništa. Međutim, od januara ove godine glumica Iva Ilinčić (24) smogla je snage i ocu otvorila dušu i tada je slučaj počeo da se gradi. Sada se veruje da će se policiji i tužilaštvu javiti još njegovih žrtava.

Naš sagovornik napominje i da je jedan od razloga zašto žrtve ranije nisu prijavile ove slučajeve i to što je strah za drugog mnogo jači nego za sebe, pogotovo za mlade osobe.

- Sada, kada je slučaj pokrenut, sve je na veštacima i sudu, jer se treba dokazati silovanje koje je bilo pre više godina - zaključuje naš izvor.

Inače, Aleksić je trenutno pritvoru u karantinu s nekoliko cimera, s kojima ima pravo da jedan sat dnevno provede u šetnji krugom. Kako saznajemo, on pred njima nije pričao o ovim slučajevima, već samo sa svojim advokatom, s kojim aktivno priprema odbranu. Navodno, on ima snimke sa svojih časova, koje će iskoristiti da pokuša da obori optužbe.

Pročitajte još:

Komentari (5)

Nikola

23.01.2021 09:33

Roditelji su znali za to, nisu smeli da ga prijave... To je donekle razumljivo, ali nije razumljivo da su i pored tih saznanja decu slali "mečki na rupu". Nikome od njih, ni slučajno nije palo na pamet da ispišu dete iz škole? To su mogli uvek da urade, a nisu!!! Zbog čega?

mile

23.01.2021 17:47

@Nikola - i ti stvarno verujes u to sto si napisao.hajte molim te

sladjana

23.01.2021 11:28

Ovo sve objasnjava, i ovo je odgovor na pitanje zasto se cekalo....

Lola

23.01.2021 15:59

Gde su mu sad ta leđa, ako ih je umao?Sad kad mediji i plebs presuđuju pre suda?

kraja

23.01.2021 18:28

"Stalno je bio okružen moćnim ljudima iz svih sfera, koji su se gurali da budu viđeni sa njim" ...hajde neimenovani "znalci", dodajte jos nesto da bude sto uverljivije... ...obznanite da ga je stitila sicilijanska mafija, da je srpska policija cvikala od njegove moci, da su se politicari tresli od njegovog imena... ...zamisli, tako mocan covek se zadovoljava vodjenjem neke skolice za glumce umesto da sedi na celu 'Ndranghete... ...zaplaseni roditelji salju decu u skolu jer im preti mafija...