Milena Radulović i Mika Aleksić
Alo.rs/ATA Images
Miroslav Mika Aleksić

screenshot

Miroslav Mika Aleksić, Foto: screenshot

Više tužilaštvo u Beogradu saslušalo je sve svedoke u istrazi protiv reditelja i vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, koji se sumnjiči za seksualno zlostavljanje bivših učenica, među kojima je i sadam njih koje je predložila odbrana.

Juče su saslušanji poslednji Aleksićevi svedoci, među kojima su bile četiri njegove nekadašnje učenice, dve majke nekadašnjih polaznica i jedan svedok sa Fakulteta dramskih umetnosti. Navodno, reč je o logopedu, kog je Aleksić povremeno privatno angažovao za učenike.

Da je istraga protiv rediitelja pri kraju, potvrdio je advokat Jugoslav Tintor, zastupnik mladih glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje su među prvima prijavile Aleksića za zlostavljanje.

- Saslušani su svi svedoci, uključujući i sedam koje je odbrana predložila, čime su iscrpljeni svi dokazi koji su bili predloženi. U daljem toku postupka biće završeno veštačenje svih žrtava, koje se očekuje da stigne u narednih desetak dana Dalje korake tužilaštva ćemo videti - potvrdio je Tintor za Kurir.

Aleksić je, podsetimo u pritvoru i do sada je tri puta u tužilaštvu negirao optužbe devet devojaka koje ga terete za sekusalno zlostavjanje u periodu dok su bile učenice u njegovoj školi glume. Prema nezvaničnim informacijama, on je tokom saslušanja kratko negirao, ali nije detaljno govorio o optužbama na njegov račun.

- Pošto u tužilaštvo stignu svi dokazi, ono ima mogućnost da podigne optužnicu ili odustane od gonjenja - objašnjava izvor Kurira.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Kojadinn

10.03.2021 15:46

Advokat je kao i advokat profesora... Profesor je sa glume jedno sa prava drugo...