Gorica Mojović
printscreen/youtube
 Gorica Mojović

printscreen/youtube

Gorica Mojović, Foto: printscreen/youtube

Vest o privođenju Miroslava Mike Aleksića, čuvenog vlasnika škole glume korz koju je prošao veliki broj dece i kasnijih uspešnih glumica i glumaca – izazvala je brojne reakcije javnih ličnosti na društvenim mrežama.

Glumica Milena Radulović je iznela u javnost optužbe za seksualno zlostavljanje i silovanje zbog kojih je sinoć Aleksić uhapšen.

Ona i još nekoliko devojaka su ga prijavile policiji.

Malo je reći da je to šok za kulturnu scenu.

U jednoj raspravi na Fejsbuku, ispod posta Marka Oljače, apsolventa sociologije na Filozofskom fakultetu, uključila se i Gorica Mojović, koja je bila sekretarka za kulturu Beograda do 2014. godine.

Miroslav Mika Aleksić

Screenshot

Miroslav Mika Aleksić, Foto: Screenshot

“Miku su svi hvalili. Nekadašnja sekretarka za kulturu Ljiljana Blagojević postavila ga je za direktora pozorišta ‘Duško Radović’. Kad sam ja došla u Skupštinu grada Beograda, Udruženje dramskih umetnika je tražilo od mene da smenimo Miku Aleksića jer su se brojne glumice žalile na njega. Miku nisam lično znala, ali sam verovala i glumcima i Udruženju. Održan je veliki sastanak u ‘Dušku Radoviću’. Bila žestoka rasprava, uglavnom najostrašćeniji branioci Mike Aleksića, neću sad da im pominjem imena. Pošto je rasprava bila sve žešća, napuštali su je oni koji su bili za smenu, otišli su i predstavnici Udružnja, ja sam ostala do kraja i po meni su izručivane kofe govana. Mika Aleksić je ipak smenjen. Naravno da ni tada nisam slutila za šta je sve sposoban, a kamoli da zlostavlja decu, samo sam se suočila sa briljantnim manipulatorom. Oko svega je manipulisao, vešto obmanjivao. To je bio razlog što uprkos napadima nekih istaknutih glumaca nisam odustala i predložila njegovu smenu. Izabrana je umesto njega Anja Šuša”, napisala je ona.

U drugom odgovoru navela je:

“Ne, nije ta smena bila zbog Ljilje Blagojević. Postavila je ona i Mišu Vukobratovića u Pozorištu na Terazijama koji je, po meni, bio jedan od najboljih upravnika, dva puta mu je na moj predlog obnavljan mandat. Ja sam oko Mike slušala uglavnom izjave glumica iz ‘Duška Radovića’. (nije bilo reči o seksualnom zlostavljanju). Dugo sam prčala sa Mikom. Tada mi je postalo neshvatljivo kako ljudi koji ga podržavaju ne shvataju kako beskrajno vešto manipuliše, laže, obmanjuje. To je meni bilo presudno! Ja sam zaista zbog njega prošla ‘toplog zeca’, ali moram da priznam, a to nije naknadna pamet, da mi se gadio. Ni slutila nisam da se ove stvari dešavaju, samo ništa mu nisam verovala. Zato je smenjen”.

Pročitajte još:

Komentari (3)

ivan

17.01.2021 13:24

Sad svi sve znate, pa ako ste znali tada sto niste odmah prijavili. Nego sad aj da se lakta o da i mi izadje o u novine.

VV

17.01.2021 14:54

@ivan - JE L TO ZNACI DA SILOVATELJ MIKA NEMA LEDJA I ZASTITU PA JE ODMAH PRIVEDEN -KAO STO JE I LOGICNO ZAR NE?- A SILOVATTELJ DANIJELE STAJNEFLD IMA ZASTITU PA NIJE CAK NI PRIVEDEN?

DUDA

17.01.2021 18:29

NEŠTO TU NIJE U REDU, SVI ZNALI I ĆUTALI ČITAVU DECENIJU, SMEŠNO