Policija rotacija uviđaj
Alo!/Marko Metlaš
Policija rotacija uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

Policija rotacija uviđaj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Dvojica optuženih iz Petrovca na Mlavi, A.M. (32) i Z.N. (25), pravosnažno su osuđeni pred Višim sudom u Požarevcu na četiri godine i tri meseca, odnosno na tri godine, zbog preprodaje marihuane.

Njihov saučesnik, R.V. iz Kruševca, osuđen je na dve godine, na osnovu sporazuma sa višim tužiocem, jer je pomogao u rasvetljavanju ovog slučaja. Presude Višeg suda su pravosnažne, jer ih je potvrdio Apelacioni sud u Kragujevcu.

Prema navodima optužnice, A.M. je 26. marta 2019. godine, u telefonskom razgovoru sa R.V, dogovorio da mu za 100 grama marihuane i taksi prevoz, plati ukupno 8.000 dinara. Po drogu je u Kruševac otišao Z.N, ali je, pri povratku u Petrovac na Mlavi, uhapšen, a marihuana nađena kod njega je zaplenjena.

Operativnim radom ustanovljeno je da je umešan i R.V, koji je kasnije pomogao tužilaštvu u rasvetljavanju ovog slučaja, jer im je pružio sve potrebne informacije o ovoj kupoprodaji. On je marihuanu nabavio od osobe koja je, u međuvremenu, preminula, pa ona nije krivično gonjena.