Ada Bojana, jako nevreme
Alo!
Ada Bojana, jako nevreme

Alo!

Foto: Alo!

Viši sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od osam godina i 10 meseci zatvora Aleksandra Relića zbog ubistva Miloša Stojanovića nakon dočeka Nove godine, 1. januara 2019. godine na parkingu ispred restorana na Adi Huji i nedozvoljeno nošenje oružja.

Nakon izricanja presude ukinut mu je pritvor u kojem je bio godinu i po dana, ali mu je određena mera zabrane napuštanja stana (kućni pritvor).

Sud je utvrdio da nije dokazano da je Relić, osim pomenutih krivičnih dela za koja je osuđen, kriv i za otmicu i nanošenje lakših povreda Stojanovićevoj verenici Mariji Đurović.

Za ubistvo je dobio kaznu od osam godina zatvora, za nedozvoljeno našenje oružja godinu io po dana, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina i 10 meseci zatvora.

Preporučujemo još:

 

Ovo je prvostepena presuda na koju i sud i odbrana imaju pravo da ulože žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Tužilaštvo je od suda da ga osudi na najveću moguću kaznu po zakonu, dok je Relićeva odbrana tvrdila da je reč o ubistvu iz nehata.

Relić je u završnoj reči pred sudom prošle sedmice rekao da mu je iskreno žao svega što se desilo, da se kaje i da nije imao nameru da ubije Stojanovića.

-Sve bih dao da vratim vreme i izbegnem tu tragediju. Prihvatam krivicu, ali ne za ono što se nije dogodilo. Svestan sam težine krivičnog dela, bola njegove porodice i spreman sam da snosim posledice, naveo je Relić.

Pročitajte i: