Iva Ilinčić, saslušanje
Alo/ Masanori Jošida
Iva Ilinčić, saslušanje

Alo/ Masanori Jošida

Iva Ilinčić, saslušanje, Foto: Alo/ Masanori Jošida

- Nisu njih tri sedele skrštenih ruku, one su pre dve godine išle kod jednog mog advokata da ga pitaju da li postoji adekvatna pravna zaštita. Nažalost, dobile su jedan odgovor, da tako kažem, pogrešan, gde je advokat izneo da se tu ne može ništa, da je to zastarelo i one su bile razočarane. I to nije bio jedini advokat kome su se obratile - naveo je Ilinčić.

Za sve to on nije ni znao. Kako kaže, saznao je 3. januara kada mi je Iva to ispričala.

- Nije htela, nije smela, ne znam, nije htela da me dovodi u tu situaciju… I kada je tog 3. januara videla moju reakciju, normalno, kao svaki roditelj, njoj je bilo lakše. Kao da joj je pao kamen sa srca. Te devojke su tada shvatile da nije sve izgubljeno, mi smo krenuli u borbu - rekao je.

Preporučujemo:

Njen otac, advokat Srđan Ilinčić, rekao je da misli da će biti dosta svedoka, jer se svakodnevno javljaju i devojke i žene.

Ivin otac je rekao da je iz sudnice izašao vrlo brzo, čak i pre nego što je počela izjava.

- Ja jesam i kao roditelj i kao advokat u celoj ovoj priči, danas sam bio više roditelj nego advokat. Iva me zamolila, ali ako hoćete iskreno, i meni ne bi bilo baš svejedno da slučam te detalje, pa sam otišao i čekao da se završi - kazao je Ilinčić.

Kaže da je Ivu sačekao posle suđenja, i da su mu kolege prenele da je dala jedan verodostojan i dobar iskaz.

S obzirom na to da se radi o događajima od pre šest godina, advokat Ilinčić je preneo da su devojke te detalje i to nešto što ih je bolelo potisnule. Slušajući jedna drugu, prisećale su se detalja.

- One su jednostavno to otkopavale iz memorije - kaže Ilinčić.

Na pitanje kako je Iva prelomila da prijavi, advokat Ilinčić kaže zato što je Milena (Radulović) insistirala na tome.

Ilinčić misli da će biti dosta svedoka, jer se devojke i žene javljaju i svakim danom ih je sve više i više.

- Da li će imati procesnu ulogu oštećenih ili će biti samo svedoci, to će zavisiti od toga koliko je vremena prošlo od radnji kojima je izvršeno krivično delo - naveo je.

Na pitanje da li prati medije i njihovo izveštavanje, a i društvene mreže, kaže da prati sve.

- Drago mi je što je ogroman deo reakcija pozitivan, nađe se tu još poneko, ali pre mislim da oni to ne razumeju, nego što zaista podršku daju jednom takvom činu. Više je to nerazumevanje. Iva ima ogromnu podršku svakog dana i od svojih kolega i nepoznatih ljudi. Mediji sasvim korektno prate sve - zaključio je.

Prema nekim nepotvrđenim informacijama, saslušanje i ostalih devojaka moglo bi da se nastavi već iduće nedelje.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: