Hitna pomoć
Alo!/ Dejan Briza

 

hronika

Print Screen

Foto: Print Screen

Dvogodišnji dečak F.V. iz mesta Radičević kod Bečeja, na koga je u ponedeljak uveče vozilom "kvad" I.B.(34) preminuo je tokom noći u Dečjoj bolnici u Novom Sadu. Vozač je iste večeri uhapšen. Određen mu je pritvor do 48 sati, a po isteku tog perioda, uz krivičnu prijavu, biće priveden na saslušanje kod tužioca.

Utvrđeno je da on nije imao dozvolu za upravljanje ovim vozilom.

- Dete je dovezeno u Dečju bolnicu bez znakova života, bez srčanog ritma i bez spontanog disanja. Probana je reanimacija, ali dete, na žalost, nije reagovalo - kaže dr Đuretić.

Nesreća se dogodila dok se dečak, u pratnji roditelja kretao na "guralici" desnim trakom ulice. Iza njega je "kvad" vozio I.B. koji je pokušao da pretekne tročlanu porodicu. Bilo je to u trenutku kada je dete skrenulo u levu stranu, a vozač I. B. je naleteo na njega.

- Preminuo mi je na rukama, u kolima Hitne pomoći - kaže u neverici Saša čiju porodičnu kuću, sa izrazima saučešća, od sinoć neprestano pohode rodbina i komšije.

Komentari (2)

boky

09.06.2020 13:40

stoka vozi bez dozvpole neregistrovano vozilo, a i roditelji dozvole da dete skrene u hodalici levo, ni oni se nisu proslavili u cuvanju deteta.

Unregistered

09.06.2020 14:09

Zato ja kad vidim decu na ulici zaobilazim ih kao kugu. Nikad ne znas da li ce da potrci ispred auta ili sta vec.