Ormica Ilustracija
Shutterstock
Ormica Ilustracija

Shutterstock

Ormica Ilustracija, Foto: Shutterstock

Žrtve otmica su Kruševljanka (39), koja je oteta zbog udaje, i mladić (32) iz Beograda koji na vreme nije vraćao novac pa je dug narastao.

Prva otmica se dogodila u Kruševcu, a epilog je bio u Beogradu u Zemun Polju, kada su policajci oslobodili ženu i pohapsili celu ekipu, među kojima je i njen biši dečko, koji je naručio otmicu kao i policajac. U toj akciji su uhapšeni bivši momak Dejan J. (42), M. N. (31) , B. J. (30) i policijskog službenika N. S.(31)

Naime, policajac N. S. i osumnjičeni M. N. su kruševljanku presreli na ulici u tom gradu. S njom su započeli razgovor i objašnjavali da, navodno, ima neki dug u banci. Dok je trajalo objašnjavanje, iskoristili su priliku te su je na sulu ubacili u automobil i dovezli kod bivšeg momka, koji ih je angažovao.policajci

Policajci jedva izvukli dilera iz taksija

MUP

Policajci jedva izvukli dilera iz taksija , Foto: MUP

- Dejan J. i ta devojka nekada su se zabavljali i u međuvremenu prekinuli vezu. Kako se sumnja, Dejan koji nije mogao da preboli raskid angažovao je prijatelje da je dovezu kod njega kako bi se s njom oženio. Zajedno su smislili plan i onda su na scenu stupili N. S. i M. N.. Oni su dobili uputstvo kako da joj priđu i da joj kažu da ima neki dug u banci i da zato mora hitno u Beograd - objašnjava izvor našeg lista.

Prema njegovim rečima, policajac i njegov saučesnik postupili su po upustvu, odnosno na silu su ubacili nesretnu ženu u automobil.

Presretači spasili Mašu

Policajci Ivan Lapčević, Rade Vujanović i Sava Papić koji su činilu patrolu “presretačem” su 11. marta 2015. godine spasili devojčicu Mašu koju su iz majčinih ruku kidnapovali troje francuskih državljana, Sebastijan Branš, njegova supruga Gorin Aleksis i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel.

Policajci nakon što su ugledali automobil osumnjičenih su se dali u poteru za njima. Sustigli su ih na autoputu, 500 metara pre izlaska ka Sremskoj Mitrovici u trenutku dok je Sabastijan pokušavao da prebaci dete preko zaštitne ograde.

Troje Francuza nisu stigli ni da se okrenu, a na rukama su im škljocnule lisice.

- Ubacivanje žene na silu u automobil, primetili su prolaznici te je alarmirana policija, za to vreme osumnjičeni su žrtvu ubeđeviali da ne pravi probleme i da če se sve lepo završiti, odnosno da je čeka lepo iznenađenje. Oni su se zatim odvezli do Jagodine gde su ih u drugom autmobilu čekali Dejan J. i njegov rođak B. J., a potom svako je svojim putem krenu put Beograda. Po dolasku u Zemun Polje kada su Dejan i njegov rođak B. J. ponosno počeli da pokazuju “mladu” koja se opirala, stigla je policija koja ih je pohapsila. Nedugo zatim lisice na ruke su stavljene i policajcu N. S. i njegovom drugaru M. N.- rekao je izvor našeg lista.

Druga otmica se dogodila na Paliluli, a završila kod naplatne rampe “Nais” kada je patrola presretača za nešto više od dva sata locirala i zaustavila automobil “opel vektra” pirotske registracije, u kome su se nalazili Željko Aribović (36) koji je upravljao automobilom, Marko Kamenković (33), Dragan Nedeljković (53) kao i oteti muškarac (32) koji se nalazio u gepeku.

Otmicu su izvršila trojca osumnjičenih jer im žrtva nije vraćao pozajmnjeni novac u iznosu od 150 evra koji je uzeo pod kamatu, tako da je krajnu dug narastao na 1500.

- Na autoputu patrola presretača je primetila sumnjiv automobil i pratila ih kako ne bi ugrozili žrtvu. Ispred rampe bila jedna patrola, policajci iz presretača su lagano prišli osumnjičenima - kaže naš izvor.