CARINICI POČELI DA SE KRSTE! Otvorili kamion sa robom za Niš iz Soluna, kada su videli oči odsekli su se! (FOTO)

Carinici su na Terminalu u Nišu u jednom kamionu otrkili osam migranata, skoro dečaka, sakrivenih među paletama elektroda za elektrolučno zavarivanje, saopštila je danas Uprava carina Srbije i podsetila da je od početka godine u pokušaju ilegalnog prelaska granice sprečeno više od 650 migranata.

Granični prelaz, carina
Granični prelaz, carina, Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

"Carinici se gotovo svakodnevno susreću sa pokušajima migranata da se sakriveni među robom ilegalno prebace u EU, a mnogi od njih su zbog toga spremni da rizikuju i život. Nije retko ni da zalutaju na neku od unutrašnjih carinskih ispostava, što im svakako nije bio cilj", navodi Uprava carina.

Migranti
Migranti, Foto: Uprava carina

U saopštenju se dodaje da se upravo to dogodilo osmorici migranata, koje su carinici pronašli juče kada je na ispostavu Terminal Niš stigao kamion koji je iz Soluna prevozio robu u Niš.

"Makedonska carinska obeležja bila su neoštećena, što govori o tome da je kamion pregledan u Severnoj Makedoniji, a kada su nakon carinskog postupka carinici u prisustvu policije otvorili kamion, u njemu su zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka, Kako su i gde ušli u kamion utvrdiće policija", navodi se u saopštenju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi