Čaba Der
Printscreen
Čaba Der, Foto: Printscreen

Na društvenim mrežama pojavio se snimak Dera kako se vozi jahtom, na kojoj se vijori hrvatska zastava, gde objašnjava nešto ženskoj osobi. Zbog jakog vetra i buke motora, nije razumljivo šta je tema razgovora, samo se na kraju snimka čuje ženski glas koji kaže "ok".

Čaba Der je optužen za brutalnu likvidaciju Nebojše Markovića 2018. godine na Banovom brdu, koji je ubijen greškom. Njega je Der pomešao sa Aleksandrom Šarcem, prišao mu bez maske i sa osmehom ispalio u njega nekoliko hitaca. Zbog ovog zločina on je kasnije dobio nadimak "nasmejani ubica".

U međuvremenu Mađarska policija ga je lišila slobode. Nedavno je ponovo dospeo u žižu javnosti kada je objavljeno da je tokom ispitivanja mađarskim pripadnicima policije otkrio informaciju da su mu dve kriminalne grupe nudile novac da likvidira predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Čaba Der (38) iz Čantavira, kod Subotice, prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica, preobrazili u plaćenog ubicu. On je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred desetinom gostiju iz pištolja 2004.godine usmrtio Branislava Jelačića, a sa lica mesta pobegao biciklom. Kasnije je optužen za još tri ubistva u Amsterdamu, Budimpešti i već pomenuto ubistvo na Banovom brdu u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Kaligula

24.11.2020 09:50

Ili je on previše sposoban, ili su ostali totalno nesposobni. Ili ima zaštitu. Glasam za poslednje.