Smiljana Trivić
Facebook/Printscreen
Smiljana Trivić

Facebook/Printscreen

Smiljana Trivić, Foto: Facebook/Printscreen

Smiljana Trivić (35), koja je bila u petom mesecu trudnoće i njen kolega Predrag Gemović (41) stradali su juče oko 7.45 u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila kod Dobanovačke petlje u smeru ka Beogradu, kada se pežo 308, kojim je upravljao Kristian Stračenski (41), zakucao u kamion koji je bio u zaustavnoj traci. U kolima je bio i Alen Vančina (35), koji je, kao i vozač, prošao sa lakšim povredama i istog dana je pušten iz Zemunske bolnice.

Pročitajte još:

Pežo je išao ka Surčinu brzinom 110 kilometara na čas, a kod firme "Slodes" u zaustavnoj traci nalazio se kamion beogradske firme "EHL", čiji je vozač stao da promeni gumu. U automobilu su se nalazile kolege koje su išle na posao u Surčin u kompaniju "Savabien".

Podleteli pod kamion

- Vozač automobila je vozio srednjom trakom i odjednom je, pod nerazjašnjenim okolnostima, izgubio kontrolu nad volanom i brzinom od 110 kilometara na čas podleteo pod parkirani kamion u zaustavnoj traci. Šokirani vozač kamiona odmah je pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo stigla, ali je i on sam već video da su dva putnika preminula na licu mesta. Trudnica je sedela na suvozačevom mestu, dok je drugi stradali najverovatnije sedeo iza nje. Vozač i četvrti putnik odmah su zbrinuti u KBC Zemun - kaže izvor iz istrage.

Predrag Gemović

Facebook/Printscreen

Predrag Gemović, Foto: Facebook/Printscreen

Svi putnici u pežou su iz Sremske Mitrovice, a vozač Kristian Stračenski je njihov šef.

U porodici stradale trudnice niko još ne veruje šta se dogodilo. Iako jedva mogu da dođu sebi od bola, njen otac i nevenčani suprug uspeli su da prozbore nekoliko rečenica.

- Nisu mi još javili kako je došlo do nesreće, znam samo da sam izgubio mog anđela, moju zlatnu Smilju. Jutros je otišla sa šefom i kolegama u Surčin i posle se nismo čuli. Ne znam kako ćemo sada bez nje - rekao je neutešni otac poginule Smilje Veljko Mataković.

Bol i tuga u porodici

Nevenčani suprug je od bola jedva smogao snage da novinarima izusti nekoliko reči jer je u ovoj nesreći izgubio i bebu i ljubav svog života.

- Imali smo mnogo planova. Čekali smo bebu i spremali svadbu. Nismo stigli ni da počnemo da živimo zajedno, a već sam je izgubio. Ne znam kako ću preživeti bez njih. Oprostite mi, ne mogu više da pričam - jedva je izgovorio, a onda briznuo u plač.

Majka Kristiana Stračenskog je na sva pitanja odgovorila sa: "Ne znam".

Kristian Stračenski

Facebook/Printscreen

Kristian Stračenski, Foto: Facebook/Printscreen

- Ne znam ništa o nesreći. Ne znam kuda su išli niti ko je ta Smiljana. Jesam zvala sina, ali se ne javlja. Ne znam kako je sada - kazala je ona.

Vozač je u dobrom opštem stanju, ali je zadržan na neurohirurgiji zemunske bolnice na ispitivanjima radi prevencije jer je dobio udarac u glavu.

Alen Vančina je posle pregleda pušten kući s kragnom oko vrata i zavijenom rukom jer je prošao sa najlakšim povredama u vidu ugruvavanja.

Uzrok udesa ovog stravičnog udesa utvrđuje policija.

Preporučujemo: