Ninoslav Jovanović
Tanjug
Ninoslav Jovanović

Tanjug

Ninoslav Jovanović, Foto: Tanjug

Zbog osetljivosti slučaja i zaštite interesa maloletnog lica Više javno tužilaštvo u Nišu nije saopštilo pravnu kvalifikaciju dela, ali se zna da je istraga vođena za više dela i da mu preti kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Suđenje je zatvoreno za javnost.

Od 46 godina koliko ima, Ninoslav Jovanović je 22 proveo u zatvoru. U dva navrata je osuđivan za silovanje, a na slobodi se našao posle postupka za seksualno uznemiravanje putem društvenih mreža. Novinarka Dragana Kocić, koja godinama prati ovu oblast, kaže da su sada okolnosti potpuno drugačije u odnosu na prethodna suđenja.

Maloletnu devojčicu Jovanović je oteo 20. decembra prošle godine na putu do škole, nju je policija pronašla posle deset dana, a on je uhapšen 5. januara u svom rodnom selu Malča.

Na pripremnom ročištu on će se kratko izjasniti o krivici.

Tokom istrage po nalogu suda obavljeno je psihološko veštačenje Ninoslava Jovanovića u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu. Rezultati su prosleđeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu ali zbog osetljivosti predmeta nisu objavljeni.

Sa suđenja, takođe zatvorenog za javnost, detalji se do izricanja presude neće saopštavati, bar ne zvanično.

Istraga protiv Jovanovića sprovedena je za više dela za koje je raspon kazni od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.