Velja Nevolja
ATA images
Velja Nevolja

ATA images

Velja Nevolja, Foto: ATA images

Vlasnika brojnih restorana, kafića i klubova u Beogradu je zbog toga u utorak odgovarao na pitanja inspektora, pošto se, paralelno s krivičnim postupkom koji je pokrenut protiv Belivuka, vodi i finansijska istraga o tokovima novca njegove kriminalne grupe.

Kako „Alo!“ saznaje, sumnja se da je Bosanac fiktivno bio vlasnik ili suvlasnik lokala, a da je pravi gazda Belivuk.

- Istragom se došlo do sijaset informacija, koje bude sumnju da je Bosanac promenio stranu. On je važio za bliskog saradnika jednog biznismena, ali, kako je jačala Veljina ekipa, taj biznismen je bio primoran da ustupi delove svojih objekata njemu i Bosancu. Navodno je tim povodom sa Belivukom imao dva sastanka - prvi u Pančevu, a drugi u jednom ribljem restoranu. Nakon toga je biznismen pojačao obezbeđenje, a Bosanac je navodno počeo da širi svoje poslove - kaže naš izvor i dodaje da je interesantno i to što se na ulici priča da se, navodno, pre nekoliko godina desio sukob u otmenom klubu u centru Beograda, u kom je Bosanac izvukao deblji kraj.

Policija češlja biznismene

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, policija je počela da saslušava biznismene i vlasnike lokala za koje se sumnja da su poslovali sa grupom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića Mareta. Tokom pretresa stanova i objekata koje su koristili članovi Belivukove grupe pronađeni su određeni papiri i dokumentacija koji govore ko je i kako s njima sarađivao.

- Sukobio se s jednim navijačem, koji je 2020. nestao. Sumnja se da je taj navijač nalazi na spisku onih koje su ubili Velja i njegova ekipa. Inspektori proveravaju tu informaciju, naročito zbog toga što je Bosanac navodno bio pod Veljinom zaštitom, pa se ne isključuje mogućnost da je Belivuk to shvatio lično i sačekao pravi trenutak da se reši suparnika - rekao je naš izvor.

Pročitajte još: